veronmaksajat.fi

TYÖ & ELÄKE

Askarruttaako tuleva eläke? Pankin mobiilisovellus vie omalle työeläkeotteelle

Askarruttaako tuleva eläke? Pankin mobiilisovellus vie omalle työeläkeotteelle
21.2.2024

Ilmarinen ja OP avasivat loppuvuodesta 2023 yhteyden pankkiasioinnin ja eläkekarttuman välille. OP-mobiilia käyttävä Ilmarisen asiakas pääsee omalle työeläkeotteelleen ja eläkearviolaskureille suoraan pankin mobiilisovelluksesta. Muille kuin Ilmarisen asiakkaille sovellus näyttää, missä eläkeyhtiössä heidän työskentelynsä on tällä hetkellä vakuutettuna.

OP-mobiilista työeläkeotteelleen saapuvat ovat keski-iältään noin kymmenen vuotta nuorempia kuin suoraan Ilmarisen Omaeläke-palveluun kirjautuvat. Tyypillisesti omasta eläkekertymästään kiinnostuva on vähintään noin 55-vuotias, joka alkaa pohtia omaa eläkeaikaansa. 

”Haluamme, ettei eläke ole pelkkä kaukainen, ikääntymiseen liittyvä asia. Kun tuomme eläkekertymän päivittäisten pankkipalveluiden yhteyteen, siitä tulee arkisempi osa omaa tulevaisuuden turvaa ja toimeentuloa”, prosessinjohtaja Nina Bruun Ilmarisesta sanoo.

Arviolta noin neljännes OP:n asiakkaista on Ilmarisen vakuuttamia. ”Tulevaisuudessa haluamme mahdollistaa palvelun myös muiden pankkien asiakkaille”, Bruun jatkaa tiedotteessa.

Ilmarinen arvioi, että kaiken ikäisten käynnit ovat lisääntyneet Omaeläke-palvelussa 20 prosenttia sen jälkeen, kun työeläkeote tuli saataville OP-mobiilin kautta.

Näin pääset palveluun

  • Pääset työeläkeotteellesi mobiilipankin etusivulta valitsemalla Tilit ja kortit. Selaa sen jälkeen sivun alaosaan Palvelut ja palkkatiedot -osion loppuun.
  • Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon.
  • Muualla kuin Ilmarisessa vakuutetuille sovellus näyttää, missä eläkeyhtiössä työskentelysi on tällä hetkellä vakuutettuna.

Kun menet katsomaan eläkekarttumaasi, vain tunnistetiedot liikkuvat OP:n ja Ilmarisen välillä. Asiointiin liittyvät tiedot pysyvät alkuperäisissä palveluissaan: pankkiasiointi OP-mobiilissa ja työeläkettä koskevat tiedot Ilmarisen Omaeläkkeessä. 

MIKÄ TYÖELÄKEOTE? | Työeläkeotteelta voit seurata työeläkkeesi kertymistä. Eläkeotteelta näet, mistä sinulle on kertynyt eläkettä ja kuinka paljon. Tarkista omat tietosi säännöllisesti. Tämä on tärkeää, sillä tuleva eläkkeesi lasketaan niiden perusteella. Lisätietoa työeläkeotteesta työeläke.fi-sivustolla >>

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti