veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

NUORET JA RAHA

Rahaviikko tuo talousoppeja kouluihin tällä viikolla

Rahaviikko tuo talousoppeja kouluihin tällä viikolla
21.3.2022

Tällä viikolla kouluissa vietetään kansainvälistä Global Money Weekiä eli suomeksi Rahaviikkoa. OECD:n alulle panemassa tapahtumassa viikon jokaiselle koulupäivälle on tarjolla talousaiheista sisältöä, kuten aamunavauksia, videoita, pelejä ja tehtäviä.

Suomi on siitä poikkeuksellinen maa, että täällä nuoret muuttavat kotoa omillensa nuorempina kuin useissa muissa maissa.Omilleen muuttavan nuoren pitää osata hoitaa raha-asiansa verkossa, kuluttaa vastuullisesti, varautua pahaan päivään säästämällä, sijoittamalla ja ottamalla oikeat vakuutukset ja pohdittava myös tulevaa työuraa. 

Oppeja oman talouden tueksi voi ammentaa kansainväliseltä Rahaviikolta

Kampanjan kansainvälinen pääjärjestäjä on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ja sen talouskoulutuksen verkosto Network on Financial Education (INFE). Kaikkiaan mukana on ollut aiempina vuosina lähes 180 maata.

Suomessa kampanjaa järjestävät Finanssiala, Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV, Martat, Nuori Yrittäjyys, Pörssisäätiö, Takuusäätiö ja Talous ja nuoret TAT. Pörssisäätiö koordinoi kokonaisuutta. Mukana ovat myös Opetushallitus ja Suomen Pankki. 

150 opettajaa hyödyntää valmiita materiaaleja

Tähän mennessä mukaan Rahaviikolle on ilmoittanut luokkansa jo 150 opettajaa eri puolilta Suomea sekä yläkouluista, ammatillisista oppilaitoksista että lukioista.

Opettajat voivat vapaasti hyödyntää Rahaviikkoa varten tuotettuja opetussisältöjä joko Rahaviikon aikana tai myöhemmin. Tarjolla on tunteja viikon jokaiselle koulupäivälle: aamunavauksia, videoita, pelejä ja tehtäviä. Oppitunnit tulevat katsottavaksi Rahaviikko-verkkosivulle.

Voit seurata Rahaviikkoa sosiaalisessa mediassa

Rahaviikkoa voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Tiedon löytää parhaiten aihetunnisteilla
#Rahaviikko, #GlobalMoneyWeek2022 ja #GMW2022.

Rahaviikko järjestetään 21.3.–25.3.2022
Lue lisää ja katso ohjelma > Ohjelma – Rahaviikko

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti