veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Vuokralaisena äiti – saanko remontista sekä kotitalousvähennyksen että vähennyksen vuokratulosta?

Vuokralaisena äiti – saanko remontista sekä kotitalousvähennyksen että vähennyksen vuokratulosta?
28.1.2019

Äitini asuu vuokralla omistamassani asunnossa, ja hän maksaa asumisestaan käypää vuokraa. Teetän asuntoon ulkopuolisella yrittäjällä remonttia. Voin käsitykseni mukaan vähentää remontista syntyneet kulut vuokratulosta, mutta koska vuokraaja on äitini, niin voinko vähentää työkustannukset myös kotitalousvähennyksenä?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Kyllä voit. Vaikka asunto olisi vuokrattu käyvällä vuokralla sellaiselle sukulaiselle, jonka asunnossa tehdystä remontista voi saada kotitalousvähennyksen, ei kulujen vähentäminen vuokratulosta estä kotitalousvähennyksen tekemistä, kunhan muut kotitalousvähennyksen saamista koskevat edellytykset täyttyvät. Esimerkiksi työn tekijäyrityksen tulee olla rekisteröity ennakkoperintärekisteriin.

Vuoden 2005 alusta alkaen vähennyksen on voinut saada työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Kotitalousvähennys: Enimmäismäärä on 2 400 euroa. Lue lisää

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.