veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Suomi.fi-viestilaatikossasi saattaa lymyillä lasku – varmista, että ilmoitusviestit tavoittavat sinut

Suomi.fi-viestilaatikossasi saattaa lymyillä lasku – varmista, että ilmoitusviestit tavoittavat sinut
24.1.2022

Suomi.fi-viestilaatikkoon saapuu myös  laskuja julkisen hallinnon organisaatioilta. Esimerkiksi poliisin lähettämä liikennevirhemaksu tulee Suomi.fi-viestilaatikkoon, jos olet Suomi.fi-viestien käyttäjä.

Suomi.fi-viestien käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon aina, kun hän saa viestin Suomi.fi-viestilaatikkoon. Jos käytät Suomi.fi-mobiilisovellusta, saat ilmoituksen myös sovellukseen, Digi- ja väestötietovirasto (DVV) muistuttaa.

Uudesta viestistä kertovassa sähköposti-ilmoituksessa kerrotaan, että saapunut viesti sisältää laskun. Ilmoituksessa mainitaan lisäksi, miltä organisaatiolta lasku on tullut.

Uudesta viestistä kertova ilmoitus lähtee siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut palveluun, kun otit sen käyttöön. Voit tarkistaa Suomi.fi-viestien  asetuksista, että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla.

Jos lasku jää maksamatta, menevät myös maksumuistutukset Suomi.fi-viestilaatikkoosi, Digi- ja väestövirasto (DVV) muistuttaa tiedotteessaan. 

Mikä Suomi.fi viesti?

  • Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, saat viestit sähköisesti niistä asiointipalveluista, jotka käyttävät Suomi.fi-viestejä. Voit lukea sekä lähettää viestejä ja asiakirjoja eri viranomaisille.
  • Tunnistautumisessa käytetään pankkitunnuksia, varmennekorttia tai mobiilivarmennetta.
  • Suomi.fi-viestejä käyttävät organisaatiot voivat lähettää sinulle viestien liitteenä laskujen lisäksi myös päätöstietoja ja muita dokumentteja. Voit lukea viestit kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun.
  • Voit muuttaa viestien toimitustapaa paperipostiksi myöhemmin viestien asetuksissa. 
  • Suomi.fi-viestit toimii myös mobiililaitteilla. Suomi.fi-sovellus ladataan matkapuhelimeen sovelluskaupasta. 

Veropostia sähköisesti

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, saat siis tiedon veroasioistasi vain Omaveroon – et kirjeellä postitse. Poikkeuksena on verokortti, jonka voit halutessaan tilata myös postitse kotiin tai työnantajalle.

Sähköpostiin tai Suomi.fi-sovellukseen tulee ilmoitus, kun Omaverossa on sinulle esimerkiksi uusi verokortti, veroilmoitus tai kirje, 

760 000 käyttäjää on ottanut tähän mennessä käyttöön Suomi.fi-viestit eli täysin sähkäisen asioinnin.

Rahat, verot, työ & eläke, koti