veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Pienten asuntojen hinnoissa yhä nousuodotuksia – yksiöistä jo ylitarjontaa?

Pienten asuntojen hinnoissa yhä nousuodotuksia – yksiöistä jo ylitarjontaa?
25.4.2019

Pienten asuntojen kauppa on käynyt pitkään kuumana, mutta nyt niistä saattaa olla paikoin jo liikaakin tarjontaa. Pääkaupunkiseudulla pienten asuntojen hintojen nousun odotetaan kuitenkin jatkuvan.

Asuntomarkkinoiden näkymät vaikuttavat nyt tasaisuudessaan jopa tylsiltä, kertoo Kiinteistömaailman kiinteistönvälittäjäbarometri. Barometrissa kiinteistönvälittäjiltä kysytään näkemyksiä markkinoiden kehittymisestä seuraavan puolen vuoden aikana. Barometri tehtiin nyt jo 50. kerran.

Asuntokauppojen määrä vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä jäi hieman jälkeen vuoden takaisesta, mutta toisaalta vuoden 2018 alku oli viime vuosien tasoon nähden vilkas, kertoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Kiinteistömaailman välittäjät odottavat, että kevään ja kesän aikana asuntokauppa jatkuu jotakuinkin samanlaisena kuin alkuvuodesta. Myöskään hintatasoon ei odoteta suuria muutoksia.

Tosin vanhojen pienten asuntojen hinnoissa on yhä nousupaineita, eikä pikkuasuntojen sijoittajakysyntäkään ole lopahtanut. Hintapaineita on erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta jossain määrin myös muissa kasvukeskuksissa.

Yli puolet pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kasvukeskusten välittäjistä kuitenkin arvioi, että uusista kerrostaloyksiöistä on jo ylitarjontaa. Pääkaupunkiseudulla tällaisten näkemysten edustajat ovat harvassa.

”Rakentaminen on nyt voimakkaasti vähenemässä. Pienasuntojen varanto sulaa melko nopeasti, jolloin on vaara, että hinnat lähtevät laukalle”, Erkki Heikkinen sanoo.

Ulla Simola

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.