veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Millainen vakuutus vuokranantajalle?

Millainen vakuutus vuokranantajalle?
3.4.2018

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola tarjoaa vuokranantajille huoneistoturvavakuutusta, jolla voi vakuuttaa huoneiston kiinteät sisustukset (enintään 20 000 euroon asti) tai koko rakennuksen. Toisille aiheutettuja vahinkoja, kuten vesivuotoja, vakuutus voi korvata 100 000 euroon asti. 

Miltä uusi vakuutustuote kuulostaa, Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva?

”Hyvä, että vakuutusyhtiöt ovat heränneet vuokranantajien vakuutustarpeisiin. Tästä kertoo myös Lähi-Tapiolan avaus.

Vuokranantajien jäsenet voivat hankkia Ifin vuokranantajan vakuutuksen, joka sisältää samankaltaisen turvan pintavahingoille ja vuokranantajan irtaimistolle kuin Lähi-Tapiolan tuote.

Lisäksi Ifin vakuutukseen sisältyy oikeusturvavakuutus, joka korvaa vuokrasuhteiden ongelmia. If-vakuutus turvaa myös vuokratulon keskeytymisen vahinkotilanteessa.” 

Mitä eroja on vuokralaisen ja vuokranantajan ottamilla vakuutuksilla?

”Vahinkotilanteessa Ifin ja Lähi-Tapiolan vakuutukset eivät korvaa vuokralaisen oikeusturvaa, irtaimistoa eivätkä sitä, että vuokralainen joutuu tilapäisesti yöpymään hotellissa. Nämä turvat kuuluvat vuokralaisen ottamaan kotivakuutukseen.

Lähi-Tapiolan huoneistovakuutusta voi käyttää vain, jos vuokralaisella ei ole riittävää kotivakuutusta tai taloyhtiön kiinteistövakuutus ei korvaa vahinkoja.” 

Entä vakuutuksen hinta? Lähi-Tapiolan huoneistoturvavakuutus maksaa 95,70 euroa vuodessa.

”Ifin vuokranantajan vakuutuksen saa noin sadalla eurolla vuodessa. Jos haluaa lisäksi tahallisten vahinkojen turvan, hinta nousee noin 130 euroon.”

Hannu Kaskinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti