veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Haaveissa uusi kännykkä? Hyvästä puhelimesta ei tarvitse maksaa tonnia

Haaveissa uusi kännykkä? Hyvästä puhelimesta ei tarvitse maksaa tonnia
1.11.2018

Kalleimmat älypuhelimet keventävät kukkaroa yli tuhannella eurolla, mutta Kuluttaja-lehden puhelintestin perusteella noin 400–500 eurolla saa melkein yhtä hyvän kännykän. Monille riittää 150 euron puhelin.

Kuluttajan jättitestissä laitettiin samalle viivalle 118 puhelinta satasen halpaluureista tonnin huippulaitteisiin.

Huippuluurit erottuvat joukosta etenkin kameran kuvanlaadussa ja muissa valokuvaus- ja videokuvausominaisuuksissa. Testivoittajaksi selviytyi yli 900 euron Samsung Galaxy Note 9, joka on erinomainen valinta pelaamiseen ja kuvaamiseen. Kärkeä tavoittelee myös 500 euron OnePlus 6, joka on operaattoreiden myydyimpiä puhelimia.

Applen hiljattain esittelemät uudet iPhonet pärjäsivät testissä erinomaisesti. 5,8-tuumaisen iPhone XS:n sekä kookkaamman 6,5-tuumaisen iPhone XS Maxin hinnat alkavat 1 180:stä ja 1 280 eurosta. Näitä hieman edullisempi iPhone XR (850 e) tuli myyntiin myöhemmin, joten se ei ehtinyt mukaan testiin

Puhelimien kestävyyttä koeteltiin pudotus- ja upotustesteillä. Useat Samsungin ja Applen kalliit mallit hajosivat, kun ne pudotettiina. Lisäksi kaksi vedenkestäviksi mainostettua puhelinta, Nokia 8 Sirocco ja HTC U11 Life, eivät kestäneet upottamista veteen. Kalliit puhelimet ovat useammin vedenkestäviä.

Edulliset kiinalaismerkit ovat tulleet kauppoihin vaihtoehdoiksi Applen, Samsungin ja Nokian rinnalle. Esimerkiksi kiinalaista Xiaomia mainostetaan hyvällä hinta-laatusuhteella. Testin perusteella sekä kalliiden että keskihintaisten joukosta löytyy tosin parempiakin puhelimia.

Tutustu testiin Kuluttaja-lehden verkkosivuilla. Ellet ole lehden tilaaja, voit ostaa testin (3,95 e). 

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.