veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Asunto-osakeyhtiön annettava veroilmoituksensa verkossa marraskuusta lähtien

Asunto-osakeyhtiön annettava veroilmoituksensa verkossa marraskuusta lähtien
25.9.2017

Verohallinto muistuttaa, että asunto- ja kiinteistöyhteisön on annettava veroilmoitus liitteineen sähköisesti marraskuusta 2017 alkaen.

Asunto- ja kiinteistöyhteisö voi antaa veroilmoituksensa (lomake 4) marraskuusta 2017 lähtien Omavero-palvelussa. Muita vaihtoehtoja ovat Ilmoitin.fi tai kaupalliset Tyvi-palvelut.

Omavero korvaa Yhteisöjen veroilmoituspalvelun. Lokakuun 2017 jälkeen Yhteisöjen veroilmoituspalvelussa ei enää voi antaa veroilmoituksia, mutta palvelu jää auki katselutilaan. Sieltä voi esimerkiksi ottaa 2.5.2018 asti talteen veroilmoituksia, jotka on antanut palvelussa aikaisemmin. Verohallinto muistuttaa tiedotteessaan, ettei näitä tuoda kokonaisuudessaan Omaveroon.

Veroilmoituksen voi jatkossa antaa paperilla vain erityisestä syystä, jos esimerkiksi sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tätä varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen. Jos annat veroilmoituksen jatkossa paperilla, Verohallinto voi kysyä siihen syytä verovalvonnan yhteydessä.

Jos asunto- tai kiinteistöyhteisön veroilmoitus on annettu paperilla ennen 1.11.2017, veroilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa uudelleen.

Verohallinnon mukaan jo noin 80 % yhteisöistä antaa veroilmoituksensa verkkopalvelussa.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.