veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Suomalainen maksaa pikkuostoksensa kortilla

Suomalainen maksaa pikkuostoksensa kortilla
5.2.2015

Suomalaiset käyttävät maksukorttia useammin ja pienempiin ostoksiin kuin eurooppalaiset keskimäärin. Suomalaiset ovat Euroopan aktiivisimpia maksukorttien käyttäjiä, ilmenee Visa Europen vuosikertomuksesta.

Korttimaksu

Visa Europen mukaan suomalaiset tekevät korteillaan pienempiä hankintoja, mutta useammin kuin muut eurooppalaiset. Lisäksi suomalaiset maksavat eurooppalaisia luontevammin pienetkin ostokset kortilla. Keskimääräinen korttimaksu oli Suomessa 29,50 euroa, kun se oli Euroopassa keskimäärin 48 euroa.

Vuosikertomuksen mukaan kuluttajat ovat entistä valmiimpia kokeilemaan uusia online-palveluita, tekemään ostoksia verkkokaupoissa ja maksamaan mobiili-applikaatioilla. Pieniä alle 25 euron ostoksia maksetaan myös lähimaksuna.

Uudet maksuvälineet, kuten virtuaalivaluutat herättävät kiinnostusta. Visan digitaalinen lompakko lanseerataan Suomessa vuoden loppupuolella. Digitaalisen lompakon käyttäjän ei tarvitse enää täyttää kortin numeroa, voimassaoloaikaa ja muita henkilötietoja tehdessään ostoksia verkkokaupassa.

Kaikkiaan suomalaisilla on Finanssialan Keskusliiton tilastojen mukaan käytössä vajaa 12 miljoonaa maksukorttia. Vuonna 2013 korttimaksujen arvo oli 41,2 miljardia euroa.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti