veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin laskusuunnassa

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin laskusuunnassa
22.10.2014

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin on vähentynyt merkittävästi, vaikka älypuhelinten ja tablettien määrä on voimakkaassa kasvussa.

Matkapuhelin iStockphoto.com

Yli puolet älypuhelinten käyttäjistä ei ole koskaan ostanut puhelimeensa maksullista sovellusta, ilmenee Deloitten kuluttajien matkapuhelinkäyttöä koskevasta selvityksestä. Muutenkin sovellusten lataaminen on vähentynyt merkittävästi viime vuodesta: yli 40 prosenttia kuluttajista ei ole ladannut kuukauden kuluessa yhtään uutta sovellusta. Viime vuonna vastaava luku oli 28 prosenttia. 

Varttuneemmat älypuhelimien käyttäjät lataavat sovelluksia harvoin. Neljännes yli 55-vuotiaista ei ole koskaan ladannut sovellusta puhelimeensa. 

Yli puolet suomalaisista käyttää älypuhelintaan 15 minuutin ja melkein yhdeksän kymmenestä tunnin kuluessa heräämisestä. Älypuhelinten käyttäjistä 35 prosenttia kertoo käyttävänsä puhelintaan yli 25 kertaa päivässä. Alle 25-vuotiaat käyttävät älypuhelintaan keskimäärin 55 kertaa päivässä.

Eri-ikäisistä älypuhelimen omistajista joka kolmannes tarkistaa puhelimestaan ensimmäisenä tekstiviestit. Toiseksi suosituimmaksi nousevat sähköpostit (19 %) ja kolmanneksi tulevat sosiaaliset verkostot (11 %). Alle 25-vuotiaat puolestaan tarkistavat ensin sosiaaliset verkostonsa ja seuraavaksi pikaviestintäpalvelut.

Kaksi kolmesta suomalaisesta omistaa älypuhelimen. Tablettien käyttöä suosivat 35–44-vuotiaat, joista 42 % omistaa tabletin. Yli 55-vuotiaista tabletti löytyy nykyään joka neljänneltä ja alle 35-vuotiailta reilulta kolmannekselta. 

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke