veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

112 Suomi -sovelluksessa hyödyllinen uusi ominaisuus – lataa sovellus viimeistään nyt

112 Suomi -sovelluksessa hyödyllinen uusi ominaisuus – lataa sovellus viimeistään nyt
5.11.2021

112 Suomi -sovelluksessa tiedotetaan nyt myös tietoturvaan liittyvistä häiriöistä ja -tilanteista. Sovelluksella on runsaat 1,9 miljoonaa käyttäjää.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kertoo mobiilisovelluksessa laajoista kaikkia kansalaisia koskevista tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista.

  • Tietoturvahäiriö voi esimerkiksi vaikuttaa palvelun saatavuuteen, kun kirjautuminen sivustoon ei ole mahdollista.
  • Tietoturvatilanteita puolestaan ovat esimerkiksi yritykset varastaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja pankin tai muun organisaation verkkopalveluihin, jotta rikollinen saisi pääsyn tilitietoihin tai muuhun rahanarvoiseen omaisuuteen.

Hätäkeskuslaitoksen tuottama 112 Suomi -sovelluksen kautta välitetään myös vaaratiedotteet sekä muut viranomaistiedotteet eri viranomaisten toimialueille kuuluvista poikkeuksellisista tilanteista. 

112 Suomi: Mistä saa?

Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta:

Kun soitat hätäpuhelun sovelluksen kautta, sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Löydät sovelluksen Palvelut-välilehdeltä päivystysnumeroita kiireettömään avuntarpeeseen. Lisäksi voit tarkistaa sovelluksen avulla lähimmän sydäniskurin sijainnin.

MATKUSTUSILMOITUS! 112 Suomi -sovelluksen valikoimassa on nyt myös ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palvelu. Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa. Matkustusilmoituksen voi sovelluksen lisäksi tehdä myös verkossa.  

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti