veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Verkossa palautettu veroilmoituksia ahkerasti

Verkossa palautettu veroilmoituksia ahkerasti
22.4.2016

Verkossa on palautettu tänä keväänä huimasti enemmän veroilmoituksia kuin vuosi sitten. Viime vuonna vastaavaan aikaan verkossa oli palautettu reilut 138 000 veroilmoitusta. Nyt tuore luku on 220 000 kappaletta.

Verohallinnon viestintäpäällikkö Pirjo Korvola arvioi suosion syiksi tänä vuonna tehtyjä uudistuksista. Tänä keväänä veroilmoituksen on esimerkiksi voinut täyttää verkossa englanniksi. Apua täyttämiseen saa nyt myös uusista kanavista kuten chatista ja Vastauspankista.

Veroilmoituksen on voinut palauttaa verkossa jo vuodesta 2008 lähtien. Tuolloin verkossa saattoi korjata ja täydentää ainoastaan matkakuluja. Nyt verkossa voi ilmoittaa jo lähes kaikki vähennykset.

”Suosituimmat ilmoitettavat tiedot ovat matkakulujen lisäksi kotitalousvähennys ja vuokratulot. Ensimmäinen neuvo on kuitenkin aina sama: avaa kotiin tuleva veroilmoituksesi ja tarkista, että tiedot ovat oikein.”

Korvola muistuttaa, että veroilmoituksen palauttaminen verkossa on yksi parhaista tavoista säästää yhteisiä varoja. Jokainen verkossa jätetty ilmoitus maksaa yhteiskunnalle hieman alle neljä euroa, kun paperilla jätetyn hinta on lähes 14 euroa.

Esitäytetyn veroilmoituksen palautuspäivät ovat tänä vuonna 4.5. ja 13.5. Oman palautuspäivänsä voi tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta.

Esitäytetty veroilmoitus 2015

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti