veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Valuuttatalletus tappiolla – onko tappio vähennyskelpoinen meno?

Valuuttatalletus tappiolla – onko tappio vähennyskelpoinen meno?
11.1.2018

Minulla on valuuttatalletus. Voiko talletuksesta syntyvän valuuttakurssitappion vähentää muista sijoitustuotoista kuten osingoista?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Ei voi. Korkein hallinto-oikeus on päätöksessään KHO 2015:178 katsonut, että valuuttatalletuksesta aiheutunut tappio ei ole tuloverotuksessa vähennyskelpoinen meno.

Tuloverolain mukaan verovelvollisella on oikeus vähentää tulonhankkimismenona pääomatuloistaan kurssitappio, joka on johtunut ulkomaan rahan määräisestä tulonhankkimisvelasta ja joka ei ole korkotulon lähdeverosta annetussa laissa tarkoitettuun tuloon kohdistuvasta velasta johtuva kurssitappio. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan kurssitappiot eivät ole laajemmin vähennyskelpoisia kuin mitä kyseissä lainkohdassa säädetään, kun on kyse henkilökohtaiset tulon verotuksesta.

Näin ollen valuuttatalletuksista aiheutuneet tappiot eivät ole vähennyskelpoisia. Sen sijaan luonnolliselle henkilölle tai kuolinpesälle muuhun kuin tulonhankkimistoimintaa liittyvien valuuttakurssivoittojen yhteismäärä on verovapaata enintään 500 euroon asti vuodessa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.