veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Sijoitatko rahastoihin 5–10 vuoden aikajänteellä? Kurssirytinää kannattaa seurata maltilla

Sijoitatko rahastoihin 5–10 vuoden aikajänteellä? Kurssirytinää kannattaa seurata maltilla
5.11.2018

Jos on säästänyt hyvin hajautetusti osakkeisiin tai osakerahastoihin, viime vuosien tuotot ovat pitäneet säästäjän mielialan korkealla.

Osakekurssit ovat monissa pörsseissä nousseet kohisten. Jos välillä kurssikäyrät ovatkin notkahtaneet, keskimääräistä kurssikehitystä kuvaavat indeksit ovat kohta taas toipuneet. Pidempiaikaista kompurointia on nähty lähinnä kehittyvillä markkinoilla.

Lokakuussa kurssien rytinää saatiin kuitenkin kuunnella melkein joka paikassa.

Osakkeet halpenivat, vaikka mitään äkillistä, laajaa muutosta taloudessa ei tapahtunut. Yhtäkkiä lähestyvän laskusuhdanteen pelko, korkojen nousun odotus sekä epävarmuus kauppasodan ja muiden talousongelmien vaikutuksista nousivat pintaan. Vaikka kaikki tämä oli tiedossa jo aiemmin, nyt sijoittajilta meni hermo, ja osakkeita lähti myyntiin.

Lokakuussa aika moni rahoitusammattilainen arvioi, että kurssilasku oli vielä ns. korjausliike.

Pitkäjänteisen säästäjän kannattaa seurata tilannetta maltilla. Jos sijoittaa esimerkiksi rahastoihin 5–10 vuoden aikajänteellä, yhden kuukauden tuottolukemat eivät tee kesää – eivätkä talveakaan.

Marraskuun Taloustaito ilmestyy keskiviikkona 7.11. Lue lehdestä artikkeli Rahastosäästäjän otolliset osumat. Poimi parhaat ja itsellesi sopivimmat kohteet suuresta osake- ja yhdistelmärahastojen vertailusta. Voit lukea näköislehden verkosta, jos olet rekisteröitynyt  verkkosivustomme käyttäjäksi.

Ulla Simola

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.