veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Pienyhtiöihin ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavissa osakerahastoissa yhä hyviä pitkän aikavälin tuottoja

Pienyhtiöihin ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavissa osakerahastoissa yhä hyviä pitkän aikavälin tuottoja
20.6.2022

Taloustaidon rahastovertailussa vertaillaan osake-, yhdistelmä- ja korkorahastojen pitkän aikavälin tuottoja. Vertailu kertoo rahastojen vuosituotot kolmen, viiden ja kymmenen vuoden jaksoilta.

Pienyhtiöihin ja Pohjois-Amerikkaan sijottavat osakerahastot ovat menestyneet edelleen hyvin pitkällä aikavälillä. Keskimäärin osakurssit ovat tänä keväänä laskeneet lähes kaikkialla, Yhdysvalloissa vähemmän kuin useimmissa muissa maissa. 

Osakerahastojen yhden vuoden vuosituottojen pudotus näyttää vertailussa suurelta, koska lukuja verrataan maaliskuun 2021 tilanteeseen. Pörssit elpyivät tuolloin nopeasti ja kurssit nousivat. 

Taloustaidon vertailussa ovat mukana rahastot sellaisista rahastoyhtiöistä, jotka ovat Finanssialan (FA:n) jäseniä. Muista rahastoyhtiöistä ovat mukana Suomeen rekisteröidyt rahastot.

Kaikkia rahastoja koskevana edellytyksenä on, että rahasto on toiminut vähintään kolme vuotta ja rahaston minimisijoitus on enintään 5 000 euroa tai rahastossa on mahdollisuus kuukausisäästämiseen.

Osakerahastot, yhdistelmärahastot ja korkorahastot: pitkän aikavälin tuotot 31.5.2022, parhaat 5 vuoden tuoton mukaan: 

Osakerahastot, yhdistelmärahastot ja korkorahastot: pitkän aikavälin tuotot 31.5.2022, parhaat 5 vuoden tuoton mukaan: Lähde: Suomen Sijoitustutkimus

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti