veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Pieni tappio pörssiosakkeista – saanko vähennyksen pääomatuloistani?

Pieni tappio pörssiosakkeista – saanko vähennyksen pääomatuloistani?
11.4.2019

Ostin aikoinaan pörssiosakkeita 2 500 eurolla. Myin osakkeet, ja myyntihinta oli alle 1 000 euroa. Voinko vähentää luovutustappion pääomatuloistani? En ole myynyt mitään muuta samana vuonna.

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Kyllä voit. Sinulle syntyy tässä tapauksessa vähennyskelpoinen luovutustappio. Jos et olisi aikoinaan maksanut myymistäsi osakkeista yli tuhatta euroa, luovutustappiosi ei olisi ollut vähennyskelpoinen.

Omaisuuden luovutusvoitto ei ole veronalaista tuloa, jos myyt verovuonna omaisuutta yhteensä enintään 1 000 eurolla. Toisaalta tällaisen omaisuuden luovutustappio ei ole vähennyskelpoinen, jos verovuonna myyty omaisuus on aikanaan maksanut enintään 1 000 euroa

Säännös rajoittaa luovutustappion vähennyskelpoisuutta tilanteissa, joissa yhteenlasketut luovutushinnat ovat verovuonna enintään 1 000 euroa. Luovutustappion vähennyskelpoisuutta rajoittavaa säännöstä ei kuitenkaan sovelleta, jos verovuonna myyty omaisuus on maksanut enemmän kuin 1 000 euroa.

Rajan täyttymistä laskettaessa ei oteta huomioon sellaisia luovutuksia, joista saatu voitto on muualla laissa säädetty verovapaaksi, eikä tavanomaisen koti-irtaimiston ja siihen rinnastettavan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun omaisuuden luovutuksia.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.