veronmaksajat.fi

RAHAT

Kymppitonnille tuottoa, mutta ei tarpeeksi

Kymppitonnille tuottoa, mutta ei tarpeeksi
7.8.2023

Taloustaidon vertailussa määräaikaistalletusten koroissa ei ole tapahtunut keskikesällä juurikaan muutoksia. Osassa pankkien tarjouksista talletuksen vuosikorko kipuaa yli kolmen prosentin, mutta se ei riitä päihittämään inflaatiota.

Talletuksen vuosikoron pitäisi nyt olla lähellä yhdeksää prosenttia, jotta tilille talletetun rahan todellinen arvo säilyisi. Laskelmassa on otettu huomioon sekä inflaatio että talletuskorosta perittävä lähdevero.

Taloustaidon määräaikaistalletusten vertailuun on pyydetty pankeilta tarjouksia 10 000 euron talletukselle. Talletusajat ovat 6 kuukautta, 12 kuukautta ja 24 kuukautta.

Tarjouksissa on isoja eroja. Kaikki pankit eivät myöskään anna tarjousta 6 kuukauden tai 24 kuukauden talletuksille. Puolen vuoden talletustarjouksissa paras vuosikorko 3,15 prosenttia. Vuoden talletuksissa tarjoukset vaihtelevat 2,70 prosentista 3,25 prosenttiin ja kahden vuoden talletuksissa nollasta 3,30 prosenttiin.

Osa pankeista antaa korkotarjouksen suoraan asiakkaalle

Tässä vertailussa ei ole korkotarjousta Nordealta, OP Uusimaalta ja Handelsbankenilta. Ne antavat määräaikaistalletustarjouksen asiakkaalle, kun hän avaa tilin. 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti