veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Lukijamatka: Petra, Madaba, Mount Nebo, Wadi Rumin autiomaa – Jordania kutsuu joulukuussa

Lukijamatka: Petra, Madaba, Mount Nebo, Wadi Rumin autiomaa – Jordania kutsuu joulukuussa
10.6.2019

Tervetuloa Jordanian kiertomatkalle 3.–8.12.2019.

Jordania tunnetaan parhaiten tuhansia vuosia vanhasta Petran kiveen rakennetusta kaupungista, joka on ollut Unescon maailmanperintölistalla jo vuodesta 1985. Tutustumme kiertomatkalla myös Madabaan, käymme Mount Nebon vuorella ja majoitumme luxus-telttaan kuuluisassa Wadi Rumin autiomaassa.

Tervetuloa tälle todelliselle ”once in a lifetime” kulttuurimatkalle Jordaniaan!

Matkaohjelma

3.12. tiistai | Matkapäivä Lähtö klo 16.10 Helsingistä Ukraine Airlinesin lennolla Kiovan kautta Ammaniin. Perille saavumme myöhään yöllä klo 00.25 (ei aikaeroa). Kentältä kuljetus hotelliin, majoittuminen. 

4.12. keskiviikko | Amman, Madaba, Mount Nebo ja Petra

Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Ammaniin, Madabaan, Mount Neboon ja Petran kaupunkiin.

Aloitamme kaupunkikierroksella Ammanin linnoitukselle, yhdelle seitsemästä kukkulasta, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Jatkamme lyhyen bussimatkan Rooman aikaiselle amfiteatterille, joka tänä päivänä on suosittu teatteri- ja musiikkiesitysten näyttämönä. Keskellä näyttämöä voi itse kokeilla kaikua. Jatkamme kävellen keskustaan vanhalle kulta- ja maustetorille. 

Retki jatkuu bussilla puolentoista tunnin matkan päähän, lumoavaan mosaiikkien kaupunkiin, Madabaan. Perillä jatkamme jalkaisin läpi vanhan kaupungin, kreikkalaisortodoksiseen Pyhän Yrjön kirkkoon, josta löytyy vanhimmat kartat Palestiinasta, Jerusalemista sekä tärkeimmistä Lähi-idän raamatun paikoista eKr 560.

Yhteinen lounas, jonka jälkeen kävelemme ylös kirkolle Mount Nebon vuorelle, joka muistetaan profeetta Mooseksen hautapaikkana sekä paikkana, jossa hän sai näyn luvatusta maasta. Matka jatkuu bussilla Petraan, jossa kirjaudumme sisään hotelliin. Illallinen hotellilla.

5.12. torstai | Petra, Shobak ja Wadi Rum Aamiainen hotellilla.

Aloitamme päivän kävelemällä historiallisen Petran sisäänkäynnille. Petra on yksi maailman vaikuttavimmista Unescon kohteista, myös Indiana Joneselokuvasta tuttu monelle. Kivestä on hakattu hautoja ja luostareita, laakson pohjalla on myös roomalaiskaupungin rauniot. Sisään alueelle mennään kapeaa, kiemurtelevaa solaa pitkin. Edessä avautuu upeaan kallioon louhittu, eriväristen kivien kirjoma laakso.

Kävelemme läpi Siqin solan ja kiehtovan kiveen veistetyn kaupungin, joka on vuodelta 600 eaa. Solan päässä pääsemme ihailemaan kallioon kaiverrettua Al Khazneh aarrekammiota, jossa mahdollisuus myös kierrokselle sisällä.

Yhteinen lounas. Matka jatkuu ajomatkalla Shobakiin “Krak de Montreal” linnoitukselle, joka sijaitsee keskellä aavikkoa vuoren huipulla ja sen jälkeen kahden tunnin ajomatkan päähän Wadi Rumin laaksoon. Wadi Rum tuli kuuluisaksi sen jälkeen, kun siellä oli kuvattu elokuva Lawrence of Arabia vuonna 1962.

Majoitumme leiriin ja kokoonnumme syömään herkullisen illallisen, jolla tarjoillaan lammasta, kanaa ja vihanneksia perinteisesti valmistettuna. Illallisen jälkeen kannattaa ihailla tähtitaivasta. Yövymme leirissä omissa luxus-teltoissamme.

6.12. perjantai | Wadi Rum ja Kuollut meri, aamiainen leirissä.

Teemme jännittävän ja mieleenpainuvan jeeppisafarin läpi vuoriston ja aavikon halki. Wadi Rumin autiomaa on uskomattoman kaunis Unescon perintökohde sekä myös beduiinien valtakunta. Näemme vanhoja kalliomaalauksia, luonnon muovaamia siltoja ja dyynejä. Jatkamme leiristä bussilla noin neljän tunnin ajon maapallon matalimpaan paikkaan, Kuolleelle merelle, jonka maisemissa majoitumme seuraavan yön. Lounas päivän aikana.

Kuollut meri on ainutlaatuinen kohde, sen suolapitoisuus on 9 kertaa korkeampi kuin muiden merien. Mineraalipitoisella vedellä on havaittu olevan terveyttä edistävä vaikutus ja lisäksi mutaa käytetään ihon hoidossa. Suolavedessä kelluminen ja muta hoidot tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen. Suomen itsenäisyypäivän illallinen hotellissa.

7.12. lauantai | Kuollut meri, Jerash, Ajloun, aamiainen hotellissa ja leppoisaa vapaa- aikaa nauttia ympäristöstä.

Iltapäivällä lähdemme retkelle muinaiseen Jerashin kaupunkiin. Jerash oli yksi Dekapolis-kaupungeista ja siellä ovat nähtävillä vanhat roomalaiset rauniot. Kaupunki on hyvin säilynyt ja kävellessä pilarien, julkisten kylpylöiden, hippodromin, muinaisen teatterin ja temppeleiden läpi, voi helposti kuvitella Jerashin entisen loiston.

Lounas Jerashissa, josta jatkamme 45 minuutin matkan bussilla Ajlouniin. Ajloun on Jordanian vihreä keskus; alueella on linna ristiretkien ajalta, oliiviviljelmiä, viehättäviä maaseutukyliä, luonnonsuojelualue sekä tärkeitä raamatun ajan kirkkoja. Lounas päivän aikana. 

Paluu takaisin Kuolleelle merelle hotelliimme, jossa illallinen ja hetki aikaa levätä ennen kuljetusta lentokentälle. Klo 00.45 kuljetus hotellilta Ammanin lentokentälle ja kotimatka alkaa.

8.12. sunnuntai | Saapuminen Suomeen Yli yön lento saapuu Helsinkiin klo 11.55.

Lennot PS152 3.12. Helsinki–Kiova 16.10–18.15 PS761 3.12. Kiova–Amman 20.55– 00.25+1 PS762 8.12. Amman–Kiova 03.45–07.15 PS151 8.12. Kiova–Helsinki 09.50–11.55

Majoitus Sanrock Hotel**** Hekmat Al-Massri St, Amman 11181, Jordan 

Hotelli on tyylikkäästi sisustettu ja sieltä löytyy 2 ravintolaa sekä baari. Huoneet ovat viihtyisiä ja hyvin varusteltuja.

Mazayen Rum Camp Protected Area, Quairah District, Wadi Rum, Jordan 

Mazayen Rum Camp tarjoaa majoitusta Wadi Rumin aavikolla viihtyisissä luxus-teltoissa, joissa asiakas pääsee kokemaan ripauksen paikallista beduiinikulttuuria. Teltoista löytyy ylelliset petivaatteet, oma kalustettu patio, ilmastointi sekä kylpyhuone kosmetiikkatuotteineen. Beduiinikulttuuri näkyy majoituspaikassa laadukkaissa materiaaleissa, musiikissa sekä ruuassa.

Petra Quest House Hotel**** On the main Entrance of Petra, Wadi Mousa, Jordan 

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, historiallisen Petran sisäänkäynnin lähellä. Hotellissa on ravintola, sekä baari. Huoneissa on perusmukavuudet, ilmastointi, tallelokerot, kahvi/vedenkeitin, minibaari sekä wi-fi.

Holiday Inn Resort***** Dead Sea Road, Dead Sea 18186 Jordan 

Hotelli sijaitsee Kuolleenmeren rannalla ja tarjoaa ylellisiä mukavuuksia, kuten kuntokeskuksen saunoineen. Hotellista löytyy kolme ravintolaa ja baari, puutarha sekä uima-allas. Lisäksi hotellilla on oma yksityinen ranta-alue. Huoneet ovat hyvin varusteltuja. Huoneissa on tv, ilmainen wi-fi, puhelin, minibaari, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain, kylpyamme, kylpytakki ja tohvelit.

Matkakohde Jordania Matkan ajankohta 3.12.–8.12.2019 (tiistai-sunnuntai) Matkan kokonaishinta 1 490 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1 540 € muille

Matkan hintaan sisältyy

• Ukraine Airlinesin lennot Helsinki–Amman–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen ja matkatavaroineen

• majoitukset 4-tähden hotelleissa ja luxus-teltassa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen

• ateriat: 4 x lounas ja 4 x illallinen

• ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut

• suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta

• yhden hengen huoneen lisämaksu 230 €

• ruokajuomat • Jordanian viisumi, sen voi lunastaa helposti maahan saavuttaessa. Hinta noin JOD 20 /hlö (noin 22 €). HUOM. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumispäivän jälkeen.

• muut mahdolliset palvelut

Varaukset 2.9.2019 mennessä verkkokaupassa, sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat 10.4.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti