veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Työmatka Tallinnaan – miten paljon saan päivärahaa?

Työmatka Tallinnaan – miten paljon saan päivärahaa?
2.5.2019

Lähden työmatkalle Tallinnaan päiväksi. Työmatkani alkaa työpaikalta torstaina klo 16.00, yövyn Tallinnassa hotellissa ja palaan laivalla takaisin Suomeen perjantaina klo 16.00. Menen satamasta suoraan kotiin ja olen kotona klo 17.00.

Olen saanut syödä matkan aikana ilmaisen illallisen torstaina ja lounaan perjantaina. Paljonko minulle voidaan maksaa päivärahaa?

Verojuristi Jonna Ijäs vastaa:

Ulkomaan päiväraha lasketaan matkavuorokausittain. Matkavuorokausi on 24 tuntia työmatkan alkamisesta tai edellisen matkavuorokauden päättymisestä. Päivärahan enimmäismäärä määräytyy sen maan tai alueen mukaan, missä matkavuorokausi ulkomailla päättyy.

Jos matkavuorokausi päättyy laivalla tai lentokoneessa, määräytyy päiväraha sen maan tai alueen mukaan, josta laiva tai lentokone on viimeksi lähtenyt tai jonne se Suomesta lähdettäessä ensiksi saapuu.

Palkansaajalla on oikeus ulkomaan päivärahaan, jos matka-aika ylittää 10 tuntia. Ulkomaan päiväraha puolittuu, jos palkansaaja saa matkavuorokauden aikana kaksi ilmaista ateriaa.

Matkavuorokautesi alkaa, kun lähdet työmatkalle työpaikaltasi klo 16.00 ja päättyy, kun saavut laivalla Suomeen klo 16.00. Matkavuorokautesi päättyy laivalla, joka on lähtenyt Tallinnasta, joten sinulla on oikeus yhteen Viron päivärahaan. Päivärahasi kuitenkin puolittuu, koska olet saanut nauttia matkavuorokauden aikana kaksi ilmaista ateriaa.

TUTUSTU! Ulkomaan päivärahat 2019

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti