veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Katso-tunnisteen käyttö jatkuu Verohallinnon palveluissa ja tulorekisterissä vielä vuonna 2020

Katso-tunnisteen käyttö jatkuu Verohallinnon palveluissa ja tulorekisterissä vielä vuonna 2020
12.6.2019

Katso-palvelun alasajo Verohallinnon palveluissa ja tulorekisterissä siirtyy vuoden 2020 puolelle. Alun perin Katso-tunnisteen ja -valtuuksien piti jäädä pois käytöstä vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Katso-palvelussa tehdyt valtuudet ja Katso-tunnisteet ovat käytössä vielä vuoden 2020 puolella. Tarkkaa ajankohtaa, jolloin Katso-palvelussa tehdyt valtuuksien ja Katso-tunnisteiden käyttö päättyy Verohallinnon palveluissa ja tulorekisterissä, ei ole vielä päätetty”, taloushallinnon asiakasvastaava Juha Kartano Verohallinnosta sanoo.

Esimerkiksi julkiset organisaatiot, yhdistykset sekä ulkomaalaiset yritykset ja kuolinpesät kirjautuvat Verohallinnon palveluihin  ja tulorekisteriin edelleen Katso-tunnisteilla. ”Nämä asiakasryhmät siirtyvät porrastetusti Suomi.fi-valtuuksien käyttäjiksi vuosien 2019 ja 2020 kuluessa. Kerromme tarkemmasta aikataulusta lähiaikoina.”

Lähes kaikki yritykset, jotka on jo rekisteröity YTJ-palveluun tai kaupparekisteriin, voivat hoitaa veroasioita Suomi.fi-valtuuksilla Verohallinnon asiointikanavissa (esim. Omavero, tulorekisteri, Lomake.fi, Ilmoitin.fi). Verohallinto suosittelee Suomi.fi-valtuuksien käyttöönottoa. Esimerkiksi aloittavan yrittäjän ei kannata enää ottaa käyttöön Katso-tunnistetta.

Veroasioiden hoitamiseen on tällä hetkellä käytössä kaksi Suomi.fi-valtuutta: veroasioiden hoito ja veroilmoittaminen. Tulorekisteriasioiden hoitamiseen on eri valtuudet.

Lisätietoa Suomi.fi-valtuuksien käytöstä Verohallinnon palveluissa:

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti