veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Apua kotitalouden palkanmaksuun

Apua kotitalouden palkanmaksuun
13.8.2014

Mietitkö lastenhoitajan tai remonttimiehen palkkaamista, mutta koet sen turhauttavan byrokraattiseksi? Tänään julkistettu yksityinen palkkaus.fi -palvelu hoitaa kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet näppärästi verkossa.

Uusi palkkaus.fi-palvelu on sinänsä kehittyneempi versio jo vuosia verkossa toimineelle Verohallinnon palkka.fi-palvelulle. Se on käyttäjälleen helpompi, nopeampi ja laajempi. Sitä kautta hoituvat kaikki yksityishenkilön työnantajavelvoitteet työsopimuksia myöten.

Palkkaus.fi-palvelu on verkossa toimivat palkanmaksupalvelu, joka hoitaa muutamassa minuutissa kaikkeen palkkaamiseen liittyvän yhdessä paikassa. Se on myös tehty kuluttajille erittäin helpoksi käyttää.

 ”Yksityiseen palkkaamiseen liittyvät byrokratia on Suomessa aivan liian monimutkaista. Haluamme tehdä laillisesta palkkaamisesta niin helppoa, että ei ole enää mitään syytä maksaa pimeästi. Ennen kaikkea haluamme helpottaa ihmisten arkea”, sanoo Janne Isosävi palkkaus.fi-palvelua tuottavasta Suomen Palkanlaskenta Oy:stä.

Kaikki yhdestä paikasta

Palkkaus.fi-palvelulla kaikki palkkaamiseen liittyvä hoituu yhdestä paikasta: palvelu auttaa työsopimuksen laatimisessa, lakisääteiset vakuutukset saa suoraan palvelun kautta, palkan maksaminen onnistuu helposti yhdellä verkkopankkimaksulla ja palvelu tekee automaattisesti työnantajalta vaadittavat ilmoitukset, tilitykset ja maksut eri tahoille oikea-aikaisesti, esimerkiksi Verohallinnolle, työeläkeyhtiöille ja vakuutusyhtiöille.

Palvelulla myös kotitalousvähennys on helppo hyödyntää. Palvelussa on arkisto kaikista maksuista ja ilmoituksista, jolloin kokonaiskuva on nähtävissä yhdessä paikassa. Yksityisille rakentajille palvelussa on myös maksuton Raksaloki.

Pientä maksua vastaan

Siinä missä Verohallinnon palkka.fi on maksuton, palkkaus.fi puolestaan perii käyttäjältään pientä maksua.

Palkkaus.fi-palvelun palvelumaksu on yksi prosentti maksetuista palkoista, vähintään neljä euroa mutta korkeintaan 10 euroa palkanmaksua kohti. Maksuihin sisältyy 24 prosentin arvonlisävero. Työntekijälle palvelu on maksuton.

Riitta Rimmi

Lue lisää kotitaloudesta työnantajana lokakuun Taloustaidosta, joka ilmestyy 8.10.2014  

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.