veronmaksajat.fi

KOTI

Voimmeko perua avioehtosopimuksemme?

Voimmeko perua avioehtosopimuksemme?
23.6.2020

Olemme tehneet aviopuolisoni kanssa avioehtosopimuksen mennessämme naimisiin. Olemme nyt tulleet toisiin aatoksiin sopimuksemme sisällön suhteen. Voimmeko perua koko sopimuksemme vain repimällä kyseisen asiakirjan?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Ette voi. Voitte toki yhdessä perua avioehtosopimuksenne, mutta siihen ei riitä pelkkä voimassa olevan sopimuspaperin repiminen. Teidän pitää tehdä uusi avioehtosopimus, jossa sovitte aiemmin tehdyn avioehtonne perumisesta. Avioehtosopimuksen perumiseen vaaditaan siis molempien aviopuolisoiden suostumus. 

Tämän uudenkin avioehtosopimuksen laatimisessa on noudatettava tietysti kaikkia avioehtosopimuksen muotovaatimuksia: Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisesti. Se on päivättävä ja molempien aviopuolisoiden on allekirjoitettava se. Lisäksi kahden esteettömän henkilön on todistettava se allekirjoituksillaan oikeaksi.

Uusi, aiemman avioehtonne peruuttava avioehtosopimuskin tulee voimaan vasta, kun se rekisteröidään Digi- ja väestötietovirastossa. Rekisteröinnin on tapahduttava ennen jommankumman kuolemaa tai ennen eron vireille laittoa.

Vastaus on julkaistu ensimmäisen kerran 6.10.2016. Vastaukseen on päivitetty viimeiseen kappaleeseen maistraatin tilalle Digi- ja väestötietovirasto 12.6.2020.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti