veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Teetin kodissani remontin – minä vuonna teen kotitalousvähennyksen?

Teetin kodissani remontin – minä vuonna teen kotitalousvähennyksen?
30.11.2020

Kotimme remontointityö tehtiin loppukesästä 2020, mutta reklamaatioiden ja laskutusepäselvyyksien takia laskutus ja maksaminen siirtyvät ensi vuoden puolelle. Työ valmistuu todennäköisesti ennen vuodenvaihdetta. Mikä on kotitalousvähennyksen oikea vähentämisvuosi?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Oikea vähennysvuosi on 2021, kun lasku maksetaan vuoden 2021 puolella. Pääsääntö on, että kotitalousvähennykseen oikeuttavasta työstä myönnetään vähennys työkustannusten maksuvuonna.

Tavanomaisesta maksuaikataulusta poikkeamiselle tulisi olla aina perusteltu syy, kuten esimerkiksi työn viivästyminen tai reklamaatio.

Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että Verohallinto voi pitää maksujen keinotekoisia järjestelyjä veronkiertona. Näin tapahtuu, jos vähennykseen oikeuttavan suorituksen maksuaikataulua järjestellään keinotekoisesti esimerkiksi joulu- ja tammikuulle kotitalousvähennyksen saamiseksi useina peräkkäisinä vuosina. Tällöin verotuksessa menetellään kuin lasku olisi maksettu normaalien maksuehtojen mukaan, ja vähennyksen saa vain yhdeltä vuodelta.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti