veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Suomen lippu juhlii - nosta siniristilippu salkoon liehumaan

Suomen lippu juhlii - nosta siniristilippu salkoon liehumaan
13.2.2018

Vuosi 2018 on Suomen lipun juhlavuosi. Liputtaminen on verraton tapa juhlistaa ilonaiheita – liputtaa saa myös muulloin kuin virallisina ja kalenteriin merkittyinä liputuspäivinä.

Maksuton Liputan-sovellus kertoo, minkä puolesta milloinkin liputetaan ja mihin aikaan lippu tulee nostaa ja laskea. Sisäministeriön julkaisema sovellus on saatavissa Applen AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Liputuspäivästä voi asettaa itselleen muistutuksen, jolloin sovellus muistuttaa lähenevästä liputuspäivästä. Sovellus osaa kertoa käyttäjän sijainnin perusteella, milloin lippu tulee nostaa ja laskea.

Sovellukseen on koottu tietoa tärkeimmistä liputusohjeista. Sieltä saa esimerkiksi vinkkejä lipun pesemisestä ja korjaamisesta. 

Ensi viikonloppuna lipun voi laittaa liehumaan nimipäiväänsä viettävien Väinön, Ritan, Karitan, Väinämön tai Kainon kunniaksi. Seuraava virallinen liputuspäivä on 28.2., jolloin juhlistetaan Suomen kansalliseeposta Kalevalaa. Päivä on ollut merkittynä liputuspäiväksi vuodesta 1952 lähtien.  

Suomen lippuasiaa käsiteltiin eduskunnassa keväällä 1918, ja erilaisten vaiheiden jälkeen perustuslakivaliokunnan ehdotuksesta hyväksyttiin 27.5.1918 ehdotus sinivalkoisesta ristilipusta. Laki lipusta julkaistiin kaksi päivää myöhemmin. Lakiin on sen jälkeen tehty pieniä muutoksia, mutta lippu on pysynyt samana. Lippuluonnoksen vuodelta 1918 laativat taiteilijat Eero Snellman ja Bruno Tuukkanen. Lähde Sisäministeriö. Lue lisää Suomen lipun historiasta

 Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.