veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Saako pihapuiden kaatamisesta verovähennystä?

Saako pihapuiden kaatamisesta verovähennystä?
13.10.2016

Omassa käytössäni olevan kesämökkini pihapiirissä on suuria puita, jotka varjostavat liikaa, ja ne ovat myös myrskyn tullen vaaraksi mökkirakennukselleni. Niinpä aion ottaa metsurin kaatamaan ne. Hänellä on ennakkoperintärekisteriin merkitty toiminimi. Saan puiden myynnistä pääomatuloa. Millaisia vähennyksen voin tehdä verotuksessani metsurin palkkiosta?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Voit saada samasta metsurinpalkkiosta sekä kotitalousvähennyksen että tulonhankkimisvähennyksen. 

Kotitalousvähennys voidaan myöntää verovelvollisen omassa käytössä olevan kesämökin tai omakotitalon piha-alueella tehdyn pihapuiden kaatotyön työkustannuksista. Jos pihapuunsa ulkopuolisella kaadattanut henkilö myy nämä pihapuut, hän saa vähentää pihapuiden kaatamistyön kustannukset myös tulonhankkimiskuluina puiden myynnistä saamistaan pääomatuloista. 

Kotitalousvähennystä ei voi saada piha-alueen ulkopuolella tapahtuvasta puunkaatotyöstä, eikä myöskään piha-alueen laajentamiseen liittyvistä puunkaatotöistä. Kotitalousvähennykseen eivät liioin oikeuta uudisrakentamiseen ja siihen verrattavaan rakentamiseen liittyvät puidenkaatotyöt. Tällainen tilanne on kyseessä, kun uuden asunnon tai vapaa-ajan asunnon pihasta kaadetaan puita rakentamisen vuoksi.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.