veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Saako pensasaidan leikkauksesta kotitalousvähennyksen?

Saako pensasaidan leikkauksesta kotitalousvähennyksen?
3.5.2021

Saanko kotitalousvähennyksen käytössämme olevan vanhan omakotitalon pensasaidan leikkauksesta ja oksien kuljetuksesta kaatopaikalle? Työstä maksetaan yritykselle, joka on ennakkoperintärekisterissä.

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:

Kotitalousvähennyksen voi saada vain vähennykseen oikeuttavan työn kustannuksista. Vähennystä ei saa esimerkiksi laskuun sisältyvistä muista työkustannuksista, laitteista, tarvikkeista, materiaaleista, aineksista, matkakuluista tai kuljetuskustannuksista.

Kotitalousvähennykseen oikeuttaa puutarhan hoito kuten pensasaidan ja nurmikon leikkaus sekä nurmikon ja kukkien kastelu. Oksien kuljetuksesta ei vähennystä saa.

Kannattaa pyytää sellainen lasku, jossa on eriteltynä pensaan leikkaustyön osuus kuljetuksesta.

Vuonna 2021 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa. Omavastuu on 100 euroa vuodessa kullakin verovelvollisella. Kun maksat työstä yritykselle, saat vähentää 40 prosenttia vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Jos palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 prosenttia maksetusta palkasta sekä palkan sivukulut.

Omavastuuosuus vaikuttaa siten, että vähennystä voi saada vasta, kun yritykselle tai yrittäjälle maksetun vähennykseen oikeuttavan työn osuus ylittää 250 euroa (250 euroa x 40 % = 100 euron omavastuu).

Täyden kotitalousvähennyksen eli 2 250 euroon saa, jos työkorvaus ennakkoperintärekisteriin merkitylle yritykselle tai yrittäjälle on 5 875 euroa (5 875 x 40 % - 100 = 2 250 euroa).

Vastaus on julkaistu ensimmäisen kerran 1.6.2020 ja uudestaan 3.5.2021.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti