veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Saako kasvihuoneen rakentamisesta kotitalousvähennyksen?

Saako kasvihuoneen rakentamisesta kotitalousvähennyksen?
25.7.2022

Olen ostanut rakennusliikkeeltä omakotitalon pihalle kasvihuoneen maapohjan muutos- ja eristystyöt. He pystyttivät muovilevyelementeistä kasvihuoneen. Olen saanut kaupungilta jo aiemmin luvan kasvihuoneelle.

Saako kasvihuoneen maapohjan siirto- ja muutostöistä sekä kasvihuoneen pystytyskuluista kotitalousvähennyksen?

Verojuristi Harri Rajala vastaa: 

Ei valitettavasti saa. Uudisrakentaminen ja siihen verrattava täydennys- ja lisärakentaminen ei oikeuta kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennyksen ulkopuolelle jäävää täydennys- ja lisärakentamista ovat myös erillisten katettujen rakennelmien ja rakennusten kuten kasvihuoneen rakentaminen piha-alueelle.

Piha-alueella jo olevan vanhan kasvihuoneen kunnossapito- ja perusparannustyöstä sen sijaan voi saada kotitalousvähennyksen.

Uuteen omakotitaloon ja sen piha-alueeseen liittyviä töitä pidetään kotitalousvähennykseen oikeuttamattomana uudisrakentamisena siihen saakka, kunnes kaikki talon ja piha-alueen rakentamiseen liittyvät lopputarkastukset on tehty. Tämän jälkeenkin uudisrakentamiseksi katsotaan kaikki samaan omakotitaloon ja sen piha-alueeseen kohdistuvat, ensimmäistä kertaa tehtävät lisätyöt, jotka tehdään kahden vuoden sisällä lopputarkastuksesta.

Kun omakotitalon lopputarkastuksesta on kulunut edellä mainittu kaksi vuotta, kotitalousvähennyksen voi saada asuntoa täydentävien kattamattomien rakennelmien, kuten pation tai terassin rakentamisesta tai purkamistyöstä, joka tehdään aikaisemmin valmiiksi rakennetun omakotitalon piha-alueella.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti