veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Remontti omakotitalossa – kuka saa työstä kotitalousvähennyksen?

Remontti omakotitalossa – kuka saa työstä kotitalousvähennyksen?
15.10.2021

Omistamme puolisoni kanssa yhdessä omakotitalon, jota meidän lisäksemme käyttävät vakituisena asuntonaan täysi-ikäiset työssäkäyvät lapsemme. Talo vaatii remontointia mm. maalausta. Jaamme keskenämme sekä materiaalikulut että ulkopuolisen urakoitsijan työn kustannukset. 

Voimmeko kaikki tehdä maksamastamme ulkopuolisesta työstä kotitalousvähennyksen, jos pyydämme töistä kullekin oman laskun? 

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Te kaikki voitte saada kotitalousvähennyksen, kunhan muut vähennysedellytykset, kuten että urakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin, täyttyvät.

Kaikki talon käyttäjät voivat saada vähennyksen, jos jokainen maksaa kustannukset omilla varoillaan. Selvyyden vuoksi on suositeltavaa, että laskussa on kaikkien maksajien nimet tai että jokaiselle osoitetaan henkilökohtainen lasku omasta osuudesta. 

Kotitalousvähennykseen oikeuttaa kunnossapito- ja perusparannustyö, joka on tehty verovelvollisen tai tämän tuloverolaissa tarkoitettujen sukulaisten eli verovelvollisen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti