veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Kevätsiivouksen aika? Näin tilaat siivouksen yritykseltä

Kevätsiivouksen aika? Näin tilaat siivouksen yritykseltä
23.4.2019

Kun valoa tulee lisää, pöly ja lika alkavat näkyä selvemmin. Jos harjan varteen ei ole mahdollista itse tarttua, siivouksen voi tilata siivousalan yritykseltä.

Mihin siivousfirman valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota, kuluttajatutkija Taija Härkki Elias.fi:stä?

”Selvitettäviä asioita ovat esimerkiksi osaaminen, turvallisuus ja se, kenen välineillä siivotaan. Kun ostaa apua kotiinsa, voi itse määritellä, mitä haluaa ja mitä ei. Keskustelemalla saadaan määriteltyä siivouksen taso, ja siitä päästään työhön tarvittavaan aikaan.”

Mistä tietää, että siivousfirma osaa asiansa?

”Kotisiivouksen myyjältä kannattaa kysyä omavalvontasuunnitelmaa, jossa kerrotaan, minkälaisella osaamisella ja miten siivous tehdään. Siinä on myös todiste vastuuvakuutuksen voimassaolosta.  Siivouksesta kannattaa tehdä kirjallinen sopimus.”

Milloin voi saada kotitalousvähennystä?

”Siivouspalvelu oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vähennystä saa myös silloin, jos kevätsiivouksen ostaa esimerkiksi äitienpäivälahjaksi omalle äidilleen. Kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää, että myyjä kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Asian voi tarkistaa osoitteesta www.ytj.fi.”

Mitä kevätsiivous maksaa?

”Siivouksen tuntihinnat ovat keskimäärin 38 e/h. Kaikki lisätyö näkyy hinnassa. Jos haluaa, että matot viedään ulos tuulettumaan sen sijaan, että ne vain imuroidaan, se vaatii aikaa ja nostaa hintaa.  Kuluttajansuojalaki edellyttää, että ostajille ilmoitetaan arvonlisäveron sisältävä kokonaishinta.”

Kenen välineillä siivotaan?

”Asiakas voi valita, siivotaanko hänen kotiaan tekijöiden tuomilla vai kodin omilla välineillä.  Siivouksen joutumisen ja siten kustannusten kannalta viisasta on, että siivoojalla on hyvät välineet ja varusteet.”

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti