veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Maksan poikani asunnon remontin – saanko remontista kotitalousvähennyksen?

Maksan poikani asunnon remontin – saanko remontista kotitalousvähennyksen?
20.10.2020

Täysi-ikäinen poikani osti asunnon, johon pitää tehdä remonttia ennen muuttoa. Poikani rahat eivät riitä 4 000 euron remonttiin, joten minä maksan sen.

Remontin hinta ei ylitä verottoman lahjan 4 999 euron rajaa. Olemme sopineet, ettei poikani tarvitse maksaa remonttirahoja takaisin minulle. Voinko laskunmaksajana tehdä kotitalousvähennyksen poikani asunnossa tehtävästä remontista?

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Et voi tehdä kotitalousvähennystä poikasi asunnon remontista.

Jos poikasi sen sijaan maksaisi sinun remonttisi vastaavassa tilanteessa, hän olisi oikeutettu kotitalousvähennykseen, kunhan muut kotitalousvähennyksen edellytykset täyttyvät.

Samoin poikasi voi saada muiden edellytysten täyttyessä kotitalousvähennyksen, jos laskun maksamisen sijaan annatkin hänelle lahjana rahat remontin maksuun ja hän maksaa remontin itse.

Vähennyksen saa myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

 

Rahat, verot, työ & eläke, koti