veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Kakkosasuntoani siivotaan ja remontoidaan – saanko töistä kotitalousvähennyksen?

Kakkosasuntoani siivotaan ja remontoidaan – saanko töistä kotitalousvähennyksen?
14.11.2022

Omistan kakkosasunnon Helsingissä. Vietän suurimman osan ajastani tässä kerrostalokaksiossa. Olen kirjoilla toisella paikkakunnalla ja omistan siellä omakotitalon. 

Saanko kotitalousvähennyksen Helsingin asunnon remonttikuluista, jotka maksoin suoraan urakoitsijalle? Entä siivousfirman tekemä siivous, saanko tästä työstä kotitalousvähennyksen?  Molemmat yritykset ovat ennakkoperintärekisterissä.

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa.

Voit saada kuvaamistasi töistä kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennyksen saa kunnossapito- ja perusparannustöistä, jotka tehdään verovelvollisen tai tämän tuloverolaissa tarkoitettujen sukulaisten eli verovelvollisen tai hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käytössä olevassa asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Sinun on pystyttävä tarvittaessa osoittamaan, että et ole antanut tai aikonut antaa asuntoa tai vapaa-ajan asuntoa muuhun kuin kotitalousvähennykseen oikeuttavaan käyttöön.

Jos asunto korjaustöiden ja tyhjillään olon aikana tai välittömästi sen jälkeen annetaan esimerkiksi vuokralle tai otetaan oman elinkeinotoiminnan käyttöön tai jonkun muun kuin verovelvollisen tai muiden edellä mainittujen henkilöiden käyttöön, vähennystä ei myönnetä.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti