veronmaksajat.fi

KOTI

Hätätilanne mökillä, pelastaja tulossa - huolehdi kesämökin osoitenumeron näkyvyydestä

Hätätilanne mökillä, pelastaja tulossa - huolehdi kesämökin osoitenumeron näkyvyydestä
23.6.2022

Katso kesämökkisi osoitenumeroa vieraan silmin – löytääkö ensi kertaa paikalle tuleva helposti perille? Osaisivatko pelastajat ja ensihoitajat kääntyä oikealle tielle, jos olisivat tulossa hätätilanteessa auttamaan kesämökillesi? Entä jos olisikin vielä sateista ja pimeää? 

Selkeä osoitenumerointi erottuu taustastaan ja näkyy hyvin tielle asti kaikkina vuodenaikoina olipa sitten päivä tai yö. Rakennuksen omistaja vastaa kiinteistön osoitenumeron näkyvyydestä, Länsi -Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa tiedotteessa. 

Laita hätänumero ja osoitetiedot näkyvälle paikalle 

Voit tulostaa Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilta lomakkeen, johon voit kirjata mökkisi osoitteen, sijainnin ja parhaan reitin perille. Kiinnitä lomake mökillä näkyvään paikkaan, jotta myös vieraat osaavat tarvittaessa soittaa apua oikeaan osoitteeseen. 

Lisäksi puhelimeen kannattaa ladata 112 Suomi -sovellus. Kun soitat sovelluksen kautta hätänumeroon, sijaintitietosi välittyy automaattisesti hätäkeskukseen. Sovelluksesta voit myös tarkistaa mökkisi sijaintikoordinaatit.

Jos mökkisi sijaitsee saaressa, mieti millä tavoin voit parhaiten ohjata avun saareen, tarvittaessa myös pimeällä. Pelkkä saaren nimi ei riitä. Samannimisiä saaria voi olla useita samalla seudulla.  

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti