veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Asuntovelallisen korkotaakka ei paljon paina

Asuntovelallisen korkotaakka ei paljon paina
10.6.2019

Euriborit ovat tukevasti miinuksella, ja asuntovelallisten korkokuorma pysyy keveänä vielä ainakin vuoden pari. Taloustaidon vertailussa korkotarjoukset yhdeksästä pankista.

Myöskään asuntojen hintakehitykseen ei ole ennustettu suuria muutoksia. Esimerkiksi Aktia odottaa vanhojen asuntojen hintoihin keskimäärin 1–1,5 prosentin ja pääkaupunkiseudulla 2–3 prosentin vuosinousua.

Kiinteistönvälittäjien hintatilastot kertovat, että Helsingin lisäksi esimerkiksi Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun hinnoissa näkyy nousutrendiä. Monissa muissa kaupungeissa hinnat ovat junnanneet aika pitkään.

Junnaus näkyy myös Tilastokeskuksen tilastossa, jossa verrataan huhtikuun hintoja vuotta aiempaan. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat keskimäärin 1,7 %, muualla maassa ne keskimäärin laskivat saman verran. Paikkakuntakohtaiset erot ovat kuitenkin suuria.

Asuntolainan korko, %, 29.5.2019 Lähde Taloustaito

KORKO Tarjouksen korko on lainan kokonaiskorko. Se sisältää marginaalin (palkin tumma osa), viitekorkoon sidotun osuuden sekä lainan nosto- ja hoitokulut. Tällä hetkellä viitekorot ovat niin matalat, että lähes koko korko muodostuu marginaalista.

Asuntojen hinnat, kaksiot e/m2 Lähde: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL RY/KVKL-HSP-Hintaseurantapalvelu

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.