veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Asun vanhassa kerrostaloasunnossa – saanko asuntoni pinta-alan tarkistusmittauksesta kotitalousvähennystä?

Asun vanhassa kerrostaloasunnossa – saanko asuntoni pinta-alan tarkistusmittauksesta kotitalousvähennystä?
26.9.2019

Asun vanhassa kerrostaloasunnossa. Minua on alkanut arveluttaa taloyhtiömme yhtiöjärjestykseen kirjatun asuntoni pinta-alan paikkansapitävyys, joten aion tarkistuttaa asian mittausalan ammattilaisella. Saanko tällaisista asuntoni pinta-alan tarkistusmittauksen kuluista kotitalousvähennystä?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Ikävä kyllä et saa. Verottaja tulkitsee asiaa niin, että verovelvollisen käytössä olevan asunnon tai vapaa-ajan asunnon erilaisista mittauksista ja tutkimuksista aiheutuneet kustannukset eivät oikeuta vähennykseen. 

Ainoastaan jos mittaukset ja tarkastukset ovat vähäinen ja kiinteä osa muutoin vähennykseen oikeuttavaa laajempaa kunnossapito- ja perusparannustyötä, voi vähennyksen saada myös asunnossa tehdyn tällaisen työn osuudesta. Kiinteä osa tarkoittaa Verohallinnon mukaan sitä, että jo aloitetun remontin yhteydessä suoritetaan jokin mittaus tai tutkimus, joka johtaa lisäremonttiin. 

Koska asunnon pinta-alan tarkistusmittaus ei liity asunnon jo aloitettuun kunnossapito- ja perusparannustyöhön, kotitalousvähennystä ei voi tällä perusteella saada.

Rahat, verot, työ & eläke, koti