veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Hankkisitko hyvinvoinnin joulukalenterin?

Kati Nyman
Kati Nyman

Terveen paperit

Kati Nyman on Bayer Nordicin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, jonka vapaa-aikaa hallitsevat kestävyysjuoksu ja mäyräkoira. Seuraa Twitterissä @kati_nyman

On taas se aika vuodesta. Joulukalenterisesonki. Tänä vuonna havahduin ensimmäistä kertaa kunnolla siihen, että joulukalentereita on tarjolla moneen lähtöön, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Perinteisen paperikalenterin ja suklaaversion lisäksi olen bongannut muun muassa jäätelö-, vaahtokarkki- ja teekalentereita sekä lukuisia erilaisia kosmetiikkakalentereita. Hauskoja ideoita kaikki pimeitä joulukuun päiviä ilahduttamaan (kuulin myös viinikalenterista, mutta sitä ei taida Suomesta saada ja sen sopivuus varsinkin aamuisin avattavaksi lienee melko kyseenalainen…).

Somen algoritmit tarjoilevat minulle myös erilaisia aineettomia kalentereita, joista varsinkin hyvinvoinnin joulukalenteri on mielestäni erinomainen ajatus. Hyvinvointikalentereita näyttää olevan tarjolla sekä maksullisia että maksuttomia digiversioita, ja niiden ideana on tarjota jokaiselle päivälle vinkki fyysisen tai henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Voi olla, että luukusta tullutta kasvisruokaohjetta tai kehotusta kokeilla uutta liikuntalajia ei välttämättä tule ainakaan heti toteutettua, mutta ne voivat olla muistuttamassa pienten tekojen suuresta vaikutuksesta. Ehkä ne kuitenkin innostavat vaikka ottamaan lounaalla kevyemmän vaihtoehdon, korvaamaan päivän hissimatkat portailla tai pitämään parin minuutin venyttelytauon työpäivän aikana.

Itse ainakin hyötyisin esimerkiksi joka päivälle annetusta taukojumppaohjeesta, ja se luultavasti lisäisi fyysisen hyvinvointini lisäksi myös työtehoani. Totuus nimittäin on, että vaikka tiedän taukojumpan merkityksen erittäin hyvin, en saa toteutettua niitä juuri ollenkaan. Ehkä joka päivä joulukuussa auttaisi jo luomaan rutiinin muillekin kuukausille?

Hyvinvoinnin joulukalenterin paras puoli onkin minusta juuri se, että se muistuttaa ja antaa ideoita uusiin tapoihin pitää huolta omasta terveydestään. Valmiita versioita löytyy googlaamalla vaikka kuinka paljon, mutta kukapa estää tekemästä sellaista itsekin – vaikka sopimalla perheen tai ystävän kanssa vuoropäivistä, jolloin kukin vuorollaan ehdottaa päivän pientä hyvinvointitekoa.

Painotan sanaa pieni. Tärkeintä kai lienee, että kynnys on riittävän alhainen, ettei asiasta tule pakkopullaa ja suorittamista. Joka tapauksessa ajattelin kokeilla. Otan vastaan hyviä ideoita oman kalenterini luukkuihin!

Kati Nyman

Kommentit (1)
 
  • Timo Hurnanen 19.11.2021 11:45
     
    Erään aamun luukku; 1. rintarangan avaus kädet yhdessä takana ja siinä venytys. 2. Käsien pyöritys tuulimyllyn lailla mutta pyöritys vastakkaisiin suuntiin 3. lantion pyöritys 4. syvä kyykky jossa pysytään n. 30 sec. 5. kuperkeikka taaksepäin. Taisinkin jo herätä!
    Ilmoita asiaton viesti

Kommentoi
Kommentoinnin yhteydessä kerättävät tiedot on tarkoitettu vain kommentoinnin pitämiseksi asiallisena. Kommentoinnin yhteydessä annettuja tietoja ei tallenneta asiakasrekisteriin, eikä niitä käytetä tai luovuteta muuhun tarkoitukseen.
Nimesi Sähköpostiosoitteesi (ei näy julkisesti)
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kahdeksan ynnä neljä?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogit