veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Älä astele sokkona äänestyskoppiin – haastattele ehdokastasi!

Kati Nyman
Kati Nyman

Terveen paperit

Kati Nyman on Bayer Nordicin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, jonka vapaa-aikaa hallitsevat kestävyysjuoksu ja mäyräkoira. Seuraa Twitterissä @kati_nyman

Edistin juuri henkistä ja fyysistä hyvinvointiani hiihtoladulla. Talvi tuli hetkeksi takaisin, suksi luisti ja Paloheinän avarilla pelloilla oli tilaa ajatella. Ja mitä ajattelin? Tulevia vaaleja, terveyttä ja hyvinvointia. 

Itse olen toistaiseksi siinä onnellisessa asemassa, että olen saanut olla suhteellisen terve. Tilanne voi kuitenkin muuttua koska tahansa, ja ainakin vuosien mittaan erilaiset pienet tai suuret krempat alkavat varmasti vaivata. 

Lähipiirin kautta olen jo nyt saanut kosketuspintaa vakavienkin sairauksien hoitoon, pitkäaikaissairaiden hoitopolkuihin ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon väliseen yhteistyöhön. Suomalaisen terveydenhuollon erinomaiset puolet ja huippuosaajien rooli ovat näyttäytyneet hyvinkin konkreettisesti. Samoin pullonkaulat ja huonosti toimivat käytännöt. Lisäksi olen työssäni perehtynyt erityisesti lääkkeiden ja lääkekorvausten rooliin suomalaisten arjessa ja terveydessä. 

Tätä kirjoittaessani sote nilkuttaa vielä loputtoman tuntuista taivaltaan eduskunnan käsittelyssä. Päivä päivältä alkaa kuitenkin näyttää selvemmältä, että henkitoreissaan oleva sote ei taida selvitä loppuun saakka. Ja vaikka selviäisikin, seuraavalle hallitukselle jää joka tapauksessa tehtäväksi erittäin suuria sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyviä uudistuksia ja linjauksia. Niitä on pakko tehdä, jotta pystymme hoitamaan nykyiset ja tulevat sukupolvet mahdollisimman hyvin.

Huhtikuussa valittavalla eduskunnalla ja seuraavalla hallituksella on siis erittäin suuri rooli tulevan terveydenhuoltojärjestelmämme – ja hyvinvointimme – rakentajana. Itse kertasin hiihtolenkin aikana mielessäni, mitä asioita minä pidän tärkeänä ja päätin, että otan selvää ehdokkaiden kannasta niihin ennen äänestyspäätöksen tekemistä. Äänestäminen on minulle aina tärkeä ja huolellisesti mietittävä toimitus, nyt ehkä enemmän kuin kertaakaan aiemmin. 

Lienee käynyt jo selväksi, että terveys ja hyvinvointi ovat minulle paitsi työ, myös sydämenasia ja jopa jonkinlainen intohimon kohde. Tarkkaavainen lukija saattoi jo huomata, että työnantajani on vaihtunut sitten viime kirjoituksen. Jatkan kuitenkin edelleen samojen asioiden parissa ja pyrin edistämään terveyttä niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Kati Nyman 

Kommentit (0)
 

Kommentoi
Kommentoinnin yhteydessä kerättävät tiedot on tarkoitettu vain kommentoinnin pitämiseksi asiallisena. Kommentoinnin yhteydessä annettuja tietoja ei tallenneta asiakasrekisteriin, eikä niitä käytetä tai luovuteta muuhun tarkoitukseen.
Nimesi Sähköpostiosoitteesi (ei näy julkisesti)
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan viisi ynnä kolme?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogit