veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Säästöön jää satanen tai kaksi – korona innostanut säästämään, oma talous huolettaa yhä useampia

Säästöön jää satanen tai kaksi – korona innostanut säästämään, oma talous huolettaa yhä useampia
28.10.2020

Säästämisinto ja säästöön jäävät summat ovat nousussa. Yleisin säästöön jäävä summa on nyt 101–200 euroa kuussa. Tämän verran säästää 16 prosenttia suomalaisista. 

Säästöpankin tuoreen Säästämisbarometrin mukaan viime vuoteen verrattuna säästöön laitetaan nyt enemmän rahaa: kun viime vuonna yhdeksän prosenttia säästi 201–400 euroa kuussa, nyt näin tekee 11 prosenttia suomalaisista. 

Suomalaisista 59 prosentilla rahaa on jäänyt säästöön, kun vuosi sitten näin kertoi 56 prosenttia. Rahaa jää säästöön etenkin niillä, joilla työsuhteet ovat pysyneet ennallaan. 

Säästämisinnosta huolimatta epävarmuus omasta taloudesta on lisääntynyt viime vuodesta. Kun viime vuonna vain kolme prosenttia ilmoitti epävarmuuden omasta taloudesta olevan este säästämiselle, tänä vuonna näin kertoo jo 20 prosenttia.    
 
”Korona on siis lisännyt ihmisten taloudellista epävarmuutta, mutta samalla lisännyt heidän säästämisintoaan. Nyt säästetään pahan päivän varalle, kun taas eläkepäiviä ja lomamatkoja varten säästäminen on laskussa. Tämä kehitys on varsin luonnollinen jatke tälle vuodelle”, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen sanoo tiedotteessa. 

Vuonna 2019 pahan päivän varalle säästi 61 prosenttia suomalaisista, nyt 64 prosenttia. Eläkepäiviä ja lomamatkoja varten säästäminen laski viime vuodesta kahdella prosenttiyksiköllä.

”Säästäminen lisää turvallisuudentunnetta, mikä on tärkeää etenkin näinä aikoina. Ne, jotka eivät säästä lainkaan, ovat barometrimme mukaan kaikkein onnettomimpia.”

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti