veronmaksajat.fi

RAHAT

Osake­rahastoilla vieläkin sievoisia keski­pitkän aika­välin tuottoja

Osake­rahastoilla vieläkin sievoisia keski­pitkän aika­välin tuottoja
15.6.2023

Taloustaidon rahastovertailussa vertaillaan osake-, yhdistelmä- ja korkorahastojen keskipitkän aikavälin tuottoja. Vertailu kertoo rahastojen vuosituotot yhden, kolmen ja viiden vuoden jaksoilta.

Osakerahastojen parhaat ovat menestyneet hyvin keskipitkällä aikavälillä. Suomessa osakekurssit keskimäärin ovat jo parisen vuotta laahanneet. Osakerahastojen parhaat löytyvätkin pääosin kaukaisemmille markkinoille sijoittavista. Korkojen nousu on heikentänyt monien korkorahastojen ja yhdistelmärahastojen tuottoja etenkin 12:n viime kuukauden aikana.

Taloustaidon vertailussa ovat mukana rahastot sellaisista rahastoyhtiöistä, jotka ovat Finanssialan (FA:n) jäseniä. Muista rahastoyhtiöistä ovat mukana Suomeen rekisteröidyt rahastot.

Kaikkia rahastoja koskevana edellytyksenä on, että rahasto on toiminut vähintään kolme vuotta ja rahaston minimisijoitus on enintään 5 000 euroa tai rahastossa on mahdollisuus kuukausisäästämiseen.

Tuotot 31.5.2023, parhaat 3 vuoden tuoton mukaan: 

Osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot, tuotot 31.5.2023Lähde: Suomen SijoitustutkimusRahastojen tuotto, %, 12 kk Lähde: Suomen Sijoitustutkimus

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti