veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Onko säästöpossulla yhä kysyntää?

Onko säästöpossulla yhä kysyntää?
3.6.2019

Vaikka moni siirtyy käteisestä kortteihin, säästöpossuille on yhä kysyntää. Pankeissa tiedetään, että säästöpossusäästäminen ei ole todellakaan kuollut.

Kenelle säästöpossuun säästäminen sopii?

”Eniten säästöpossuja menee 2–8-vuotiaille, mutta säästöpossuun säästäminen sopii myös iäkkäämmille. Nordea jakaa nuorille asiakkailleen erivärisiä Jalmari-säästöpossuja. Jalmari ei tosin ole possu, vaan näyttää vähän majavalta”,  toimipaikanjohtaja Lauri-Kustaa Pyykönen pääkaupunkiseudun Nordeasta sanoo.

Miten säästöpossuun kannattaa säästää?

”Säästöpossuun voi laittaa esimerkiksi taskun pohjalle jääneet kolikot, ja sitten tehdä kertyneillä rahoilla jotain, mitä ei normaalisti tee. Säästöpossu voi olla hyvä myös esimerkiksi silloin, jos lapset tekevät pieniä kotiaskareita, ja saavat niistä tienestejä. Säästöpossun rinnalla on yleensä muita säästämisen muotoja, kuten säästötili tai ehkä rahastoja.”

Missä säästöpossun voi tyhjentää?

”Talletusautomaateilla konttorien yhteydessä. Säästöpossuissa on monenmoisia lukkomekanismeja, mutta meillä on konttorien infotiskeillä paljon erilaisia avaimia. Vielä ei ole yksikään possu jäänyt avaamatta.

Talletusautomaatille tullaan yleensä yhdessä vanhemman kanssa. Vanhempi laittaa kortin automaattiin ja järjestelmä tunnistaa vastatilin. Sitten kolikot kaadetaan luukkuun, jossa rahat lasketaan. Järjestelmä ilmoittaa summan ja rahat menevät tilille. Tilitalletus on ilmainen.”

Miksi kannattaa säästää possuun?

”Kannustan ylipäätänsä säästämiseen. Se on osa omasta taloudesta huolehtimista. Säästöpossuun säästettäessä unelmat ovat usein todella konkreettisia. Yleensä on hyvä säästää jotain tavoitetta varten.”

Outi Airaksinen

 

Rahat, verot, työ & eläke, koti