veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Handelsbanken myy liiketoimintojaan S-pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle

Handelsbanken myy liiketoimintojaan S-pankille, Oma Säästöpankille ja Henki-Fennialle
31.5.2023

Handelsbanken myy Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot S-pankille, pk-yritysliiketoiminnan Oma Säästöpankille ja henkivakuutusliiketoiminnan Henki-Fennialle. 

Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä Oma Säästöpankille siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut varainhoito- ja sijoituspalveluja lukuun ottamatta.

Pankin muiden Suomen-liiketoimintojen myynti jatkuu.

Asiakkaiden palvelut Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, eikä asiakkailta edellytetä toistaiseksi toimenpiteitä. Handelsbanken tiedottaa asiakkailleen kaupan etenemisestä.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Handelsbanken palvelee asiakkaitaan ja jatkaa liiketoimintaansa nykyiseen tapaan. 

Handelsbankenin muiden Suomen-liiketoimintojen myyntiprosessi jatkuu. Suurten yritysten ja yhteisöjen sekä asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden palvelut jatkuvat toistaiseksi entiseen tapaan Handelsbankenissa.

Myyntipäätöksen taustalla on Handelsbanken-konsernin aiemmin tekemä strateginen päätös keskittyä neljälle kotimarkkinalleen, Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan ja Alankomaihin. 

Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti