veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Älä mene verkkopankkiin Google-haulla – hakutuloksissa uskottavia huijaussivuja

Älä mene verkkopankkiin Google-haulla – hakutuloksissa uskottavia huijaussivuja
2.2.2021

Pankit ovat havainneet uuden huijauskampanjan, jossa rikolliset ovat tavalla tai toisella saaneet ujutettua huijaussivustojaan Googlen hakutuloksiin.

Pankeista neuvotaan, että ainakaan toistaiseksi ei kannata mennä verkkopankkiin hakemalla pankkinsa nimeä Googlesta, vaan kirjoittamalla osoite selaimen osoitekenttään.

Google-tuloksiin tulevia huijaussivuja on havaittu useiden pankkien nimissä, Finanssialala (FA) kertoo. Vielä ei ole tiedossa, kuinka huijarit ovat temppunsa tehneet.

Huijareiden rakentamat sivut näyttävät erittäin uskottavilta. Pahimmassa tapauksessa ainoa ero saattaa olla yksi poikkeava merkki verkkosivun osoitteessa.

”Googlen algoritmit suosivat tietynlaisia sisältöjä. Ilmeisesti huijarit ovat jotenkin onnistuneet manipuloimaan näitä algoritmeja”, Finanssiala ry:n rikos- ja petostorjunnasta vastaava johtaja Niko Saxholm sanoo tiedotteessa.

Saxholmin mukaan  Verkkopankin Google-haun välttämisen lisäksi vanhat tutut neuvot pätevät edelleen.

”Verkkopankkiin tai viranomaisen palveluun ei koskaan pidä kirjautua linkin kautta, vaan aina omasta selainikkunasta. Pankki tai viranomainen ei koskaan pyydä verkkopankkitunnuksia sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos tällaisen viestin saa, kyseessä on huijari.”

Huijarit pyrkivät tällä hetkellä erittäin aktiivisesti verkkopankkeihin myös tuttujen sähköpostilinkkien avulla.

Minna Petäinen 

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti