veronmaksajat.fi

KOTI

Käytätkö vielä Suomi24:n sähköpostia? Siirrä viestisi heti, etteivät ne tuhoudu

Käytätkö vielä Suomi24:n sähköpostia? Siirrä viestisi heti, etteivät ne tuhoudu
27.12.2019

Suomi24-verkkopalvelun omistaja Aller on myynyt Suomi24-sähköpostipalvelunsa saksalaiselle Mailbox.orgille. Suomi24-sähköpostia käyttäville kauppa tarkoittaa, että postit siirtyvät Mailbox.orgin järjestelmään – mutta vain, jos käyttäjä käy rekisteröitymässä Mailboxiin.

Rekisteröityminen pitää tehdä viimeistään perjantaina 10.1.2020. Jos rekisteröityminen jää tekemättä, ei vanhoihin sähköposteihin enää pääse käsiksi.

Rekisteröityminen edellyttää koodia, joka saa ilmoittamalla oman Suomi24-sähköpostiosoitteensa sivulla https://s24register.mailbox.org/fi/gettoken. Mailbox lähettää koodin käyttäjän Suomi24-postiin, ja koodia käyttäen voi sitten rekisteröityä  osoitteessa https://s24register.mailbox.org/fi

Mailboxin käyttö on ilmaista ensimmäiset kolme kuukautta, minkä jälkeen käyttöä voi jatkaa maksua vastaan. Edullisimmillaan käyttö maksaa yhden euron kuukaudessa.

Mailboxissa voi ainakin toistaiseksi käyttää vanhaa @suomi24.fi-osoitettaan.

Täältä voit katsoa aiheeseen liittyviä ohjeita.

Olen rekisteröitynyt Suomi24.fi-osoitteella moneen palveluun, mitä teen?

Jos olet rekisteröitynyt suomi24.fi-osoitteellasi moniin verkkopalveluihin, kannattaa heti rekisteröityä Mailbox.orgiin, jossa voi ainakin toistaiseksi käyttää vanhaa Suomi24-osoitettaan. Näin voit rauhassa miettiä, miten haluat toimia pidemmällä tähtäyksellä.

On hyvin mahdollista, että Suomi24-osoitteiden käyttö Mailbox-orgissa loppuu jossain vaiheessa, ja siihen kannattaa varautua vaihtamalla kaikkiin käyttämiinsä nettipalveluihin jokin muu osoite.

Kannattaa huomata, että vanhentunuttakin sähköpostiosoitetta voi käyttää verkkopalveluihin kirjautumisessa, mutta ongelmia voi tulla esimerkiksi, jos unohtaa salasanansa, sillä se palautetaan yleensä käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Näin ollen kannattaa ehdottomasti käydä tarkistamassa kaikki vähänkin tärkeät palvelut, ettei mihinkään jää ennemmin tai myöhemmin vanheneva Suomi24-osoite.

Jos olet rekisteröitynyt Veronmaksajien verkkosivuille Suomi24-osoitteella, voit käydä vaihtamassa osoitteesi Omat tiedot -sivulta

Jos olet tilannut Veroviikko-uutiskirjeen Suomi24-osoitteella, voit vaihtaa osoitteen uutiskirjeen alareunassa olevasta linkistä "Peru tilaus tai päivitä osoite".

Miten saan Suomi24-postit talteen?

Jos et halua siirtyä käyttämään Mailbox.orgin sähköpostia, pitää sinun tallentaa postisi muualle 10.1.2020 mennessä.

Suomi24:stä postit voi tallentamaan omalle tietokoneelleen yksittäin tai ryhmissä. Yksittäisen viestin tallentaminen tapahtuu avaamalla viesti, painamalla ylälaidassa olevaa rivikuvaketta ja valitsemalla Tallenna tiedostoksi.

Kansion kaikki viestit voi tallentaa kerralla valitsemalla viestilistauksen yläpuolella oleva Valitse kaikki -ruutu, painamalla ylälaidassa olevaa rivikuvaketta ja valitsemalla Tallenna tiedostoksi.

Jos haluat tallentaa kerralla kaikki viestit, vieritä sivua alaspäin niin pitkällä, että kaikki vanhat viestit tulevat näkyviin. Vain näkyvillä olevat viestit tallentuvat.

Viestit tallentuvat .eml-muotoisiin tiedostoihin. Kussakin tiedostossa on yksi viesti. Eml-tiedostoja voi lukea useimmilla sähköpostiohjelmilla kuten Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook 2019 ja Apple Mail. Voi myös käyttää erityisiä eml-lukijoita kuten ilmainen EML Viewer.

Uusi omistaja Suomi24:lle

Suomi24-sähköpostin lisäksi myös muut Suomi24-palvelun osat kuten keskustelualue ja Treffit24 ovat siirtyneet uudelle omistajalle, kun ruotsalainen Aller myi ne suomalaiselle City Digital Groupille

City Digital Groupin mukaan Suomi24 Keskustelun toiminta jatkuu ennallaan. Treffit24:n kohtalosta yhtiö ei ole vielä kertonut. City Digital omistaa Deitti.net-treffipalvelun.

Suomi24:n käyttäjätunnus säilyy ennallaan, eli sillä voi edelleen kirjautua esimerkiksi keskustelualueelle.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti