veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Älä mene vielä tarkistamaan myrskytuhoja – anna Aila-myrskyn laantua

Älä mene vielä tarkistamaan myrskytuhoja – anna Aila-myrskyn laantua
17.9.2020

Myrskyn aikana ei ole turvallista lähteä tarkistamaan vahinkoja esimerkiksi venelaitureille tai mökeille. Käy tarkistamassa mahdollisia vahinkoja vasta Aila-myrskyn laannuttua.

Vaikka ensimmäisiä Aila-myrskyn aiheuttamia vahinkoja on jo ilmoitettu vakuutusyhtiöihin, etenkään pienten vahinkojen ilmoittamisella ei ole kiire. 

Vakuutusyhtiöön tarvitsee olla yhteydessä heti vain, jos kyseessä on akuutti vahinko, joka vaatii välitöntä kiinteistön korjausta. Tällainen tilanne on esimerkiksi, jos puu on kaatunut talon katolle ja on uhkana, että sen aiheuttamat vauriot laajenevat.

"Jos tuhoista voi aiheutua välitöntä vaaraa, kannattaa ottaa yhteyttä pelastuslaitokseen. Pelastuslaitokset voivat olla nyt ylityöllistettyjä, jolloin apua voi pyytää myös esimerkiksi paikallisesta rakennusliikkeestä", korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen kertoo Ifin tiedotteessa.

Monet ovat nyt huolissaan esimerkiksi tyhjillään olevan mökin tai veneen tilanteen tarkistamisesta.

"Tämänhetkisten ennusteiden mukaan viikonlopun aikana on jo turvallista lähteä vaikkapa saaressa sijaitsevalle mökille, venelaiturille tai metsään katsomaan, onko kaikki kunnossa. Jos mökki sijaitsee kaukana, kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa yhteyttä mökkinaapuriin tai paikallisiin asukkaisiin."

Toimi näin, jos myrsky on aiheuttanut vahinkoa:

  • Akuutissa tilanteessa ota yhteyttä pelastusviranomaisiin.
  • Tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin siihen turvallisesti pystyt. Suojaa irtaimisto ja vaurioitunut katto esimerkiksi pressulla.
  • Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita. Pyydä tarvittaessa apua alan ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  • Älä koske maahan pudonneisiin sähköjohtoihin tai niitä painaviin puihin.
  • Ota rikkoutuneesta rakennuksesta tai pihasta kuvia.
  • Pienemmissä vahingoissa sinun ei tarvitse kiirehtiä, vaan voit tehdä vahinkoilmoituksen verkossa Omilla sivuilla rauhassa myöhemmin. Esimerkiksi puiden raivaamisesta ja korjaustoimista ei ole välttämätöntä ilmoittaa etukäteen.
  • Jos vahinko vaatii välitöntä kiinteistön korjausta, ole yhteydessä vakuutusyhtiöön.

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti