veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Joulupuuron alvit

Marja Hokkanen

Joulu on jo ovella. Työpaikoilla on jo vietetty pikkujouluja ja etsitty mantelia joulupuurosta. Niin meilläkin. Joulun maagista tunnelmaa ei tule pilata arkisilla asioilla kuten sillä, voiko pikkujoulu- ja joulupuurokustannukset työnantajan toimesta arvonlisäverotuksessa vähentää. Tähän ehditään palata. 

Niinhän se toki on, ettei henkilökunnan yksityiskuluja parane vähennellä yrityksen pussista. Mutta mietitäänpä tovi tarkemmin henkilökunnan merkitystä osana yrityksen liiketoimintaa. 

Harva yritys vielä vuonna 2016:kaan pärjää pelkän datan ja robottien varassa. Jonkun ihka elävän on vähintään tarkastettava säännöllisin ajoin, että robotit tekevät sen mihin ne on valjastettu. Yksikään firma ei toimi ilman henkilökuntaa, ja eikö yrityksen tärkein resurssi olekin ihmiset? Ilman työntekijöiden panosta homma ei vain niin sanotusti toimi eikä tulosta synny. 

Mitä paremmin työnantaja tärkeintä resurssiaan kohtelee, sen paremmin työntekijät työssään viihtyvät ja sitä parempaa tulosta yritys tekee. Tämähän on tieteessä moneen kertaan todistettu. Tyytyväiset työntekijät joihin satsataan, joita kannustetaan ja joihin luotetaan, tuovat parhaan tuloksen myös yhtiölle. Konekaan ei pyöri, jollei siitä pidetä hyvää huolta ja rattaita rasvata. Jos koneet kävisivät kauralla, kauran saisi luonnollisesti arvonlisäverotuksessa vähentää. Eikö samoin pitäisi olla työntekijöiden puuron laita? Muuten ei kahva käänny eikä tulosta synny. 

Syökäämme siis huoleti joulupuurot glögillä alas huuhtoen ja hetki työkavereiden kanssa leppoisasti joulusuunnitelmista rupatellen. Alvinkin voi puurosta huoletta vähentää, sillä kysehän on yrityksen tärkeimpien rattaiden rasvaamisesta. 

Leppoisaa joulun aikaa kaikille! 

Marja Hokkanen on BDO:n vero- ja lakipalveluiden liiketoimintajohtaja.

Kirjoittajasta

Marja Hokkanen

Marja Hokkanen on BDO:n vero- ja lakipalveluiden liiketoimintajohtaja.