veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Rahalle vastinetta huvipuistossa – osaatko hyödyntää jo nämä kuusi vinkkiä?

Rahalle vastinetta huvipuistossa – osaatko hyödyntää jo nämä kuusi vinkkiä?
14.6.2023

Huvipuistorannekkeista joutuu pulittamaan pitkän pennin. Isommalle perheelle päivä huvipuistossa tarkoittaa jopa satojen eurojen investointia. Miten päivästä saa parhaiten rahalle vastinetta? 

1. Osta lippu etukäteen

Esimerkiksi Helsingin Linnanmäelle etukäteen S-ryhmän toimipaikoista ja Kouvolan Tykkimäelle verkkokaupasta. Tällöin rannekkeen saa jopa kolme euroa halvemmalla.

2. Hyödynnä ilmaiset sisäänpääsyt ja maksuttomat laitteet

Esimerkiksi Linnanmäellä on pienille lapsille seitsemän maksutonta laitetta, kuten Merirosvolaiva ja Pienoiskaruselli, sekä lisäksi erilaista maksutonta toiminnallista tekemistä kuten Vesilabyrintti, vääristäviä peilejä sisältävä Naurupolku, lasten leikkialue Matka maan ytimeen jne.

3. Hyödynnä tunnelmaa ja laitelippuja

Onko sinun pakko päästä laitteisiin vai riittäisikö vain nautiskelu huvipuiston tunnelmasta? Usein myynnissä on myös laitelippuja. Esimerkiksi Linnanmäelle voi ostaa koko perheen jaettavaksi kuuden laitelipun Lippunipun 47 eurolla. Tällöin yhden laiteajelun hinnaksi tulee alle kahdeksan euroa.

4. Ota oma juomapullo ja omat eväät mukaan.

Monessa huvipuistossa on varattu pöytiä myös omien eväiden syömistä varten.

5. Hyödynnä yhteisliput

Jos harkitset kahdessa puistossa vierailua, selvitä onko puistoihin tarjolla yhteislippuja. Esimerkiksi Puuhamaan ja Serenan yhteislipun saa 47 eurolla, kun päivälipun hinta on 31 euroa.

6. Ajoita vierailu fiksusti

Ajoita vierailu niin, ettei laitteisiin ole kilometrien pituiset jonot. Esimerkiksi Linnanmäki-vierailu on paras tehdä ennen juhannusta tai syksyllä vasta koulujen alettua. Tällöin saat samalla rahalla enemmän laitekäyntejä. Vähemmän jonoja on usein heti huvipuiston auettua tai päivän kolmena viimeisenä tuntina.

Myös sääennusteita kannattaa vahdata.

”Meillä jonot eivät ole varsinainen ongelma, koska meillä on niin laaja huvipuistoalue ja erilaisia kohteita. Suosituimmissa laitteissa on yleensä jonoja, kun on pilvipoutainen sää. Sateisella säällä, laitteen kyytiin pääsee saman tien uudestaan. Tosin jotkut laitteet suljetaan sateella, ja jos on tuulista ja myrkyistä, tämä kannattaa ottaa huomioon huvipuistovierailua suunnitellessa”, huvipuistopäällikkö Pilvi Serola sanoo.

Montako laitetta päivän aikana ehtii käydä, jos on oikein tehokas?

”Kaikki laitteet ehtii kyllä käydä, jopa moneen kertaan. Toki pienten puolella on laitteita, joihin yli 140-senttiset eivät edes pääse. Mutta ehtii kyllä”, Serola sanoo.

”Meillä on yli 40 laitetta, ja jos puisto ei ole täynnä, niihin kaikkiin ehtii mennä, vieläpä moneen kertaan. Ruuhkaisimpana päivänä muutamiin laitteisiin on jonoja. Puuvuoristorata on kaikkein suosituin laitteemme, mutta ajamme sitä neljällä junalla ja jono menee nopeasti”, sanoo Lasten Päivän Säätiön ylläpitämän Linnanmäen huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Linnanmäellä jonoja voi kertyä Puuvuoristoradan lisäksi etenkin Taigaan ja Salamaan sekä vapaapudotuselämyksiä tarjoavaan Kingiin.

  • Mitä maksaa päiväranneke kotimaisissa huvipuistoissa? Kirjaudu ja lue juttu kesäkuun Taloustaidosta huvipuistovertailu ja katso Taloustaidon testiryhmän lahjomaton arvio Linnanmäen hauskimmista laitteista.

Outi Airaksinen 

Kuva: Ismo Henttonen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti