veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Asennutitko mökille tai kotiin valvontajärjestelmän? Nyt työstä saa kotitalousvähennyksen

Asennutitko mökille tai kotiin valvontajärjestelmän? Nyt työstä saa kotitalousvähennyksen
16.9.2020

Hälytys- ja turvajärjestelmän asennustyöstä saa nyt kotitalousvähennyksen. Valvontajärjestelmä voidaan asentaa sekä kotiin tai vapaa-ajanasunnolle.

Tähän asti kotitalousvähennyksen saaminen hälytys- tai turvajärjestelmän asennustyöstä ei ole onnistunut tai asia ei ole ollut selvä. Verohallinto muutti aikaisempaa kielteistä ohjaustaan myönteisemmäksi vuoden 2019 lopussa.

KHO jätti voimaan keskusverolautakunnan lokakuussa 2019 antaman ennakkoratkaisun, jossa kyseiset työt on katsottu kotitalousvähennykseen oikeuttavaksi työksi. Ennakkoratkaisusta oli valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Ennakkoratkaisu jää voimaan, koska KHO hylkäsi valituksen. Verotuskäytäntö muuttuu myös aiemmilta vuosilta.

Vuosien 2014 ja 2017 tuloverotusta koskeva oikaisuvaatimusaika umpeutuu vuoden 2020 lopussa. Näitä vuosia koskeva oikaisuvaatimus kannattaa laittaa vireille tänä syksynä.

Vuosina 2015–2016, vuonna 2018 ja myöhempinä vuosina  tehtyjä hälytys- ja turvajärjestelmän asennustöitä koskevat oikaisuvaatimukset ehtii laittaa vireille myöhemminkin. 

  • Verovuodesta 2017 alkaen tuloverotuksen oikaisuvaatimuksen on voinut tehdä 3 vuoden kuluessa verovuoden päättymistä seuraavan vuoden alusta.
  • Jos oikaisuvaatimuksesi koskee verovuosia 2014–2016, voit tehdä oikaisuvaatimuksen 5 vuoden kuluessa verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta.

Voit laittaa oikaisuvaatimuksen vireille kirjallisesti tai sähköisesti Omaverossa.

Hälytys- ja turvajärjestelmien ylläpitokuluista tai muista palvelumaksuista ei saa kotitalousvähennystä.

Tarkista oikaisuvaatimuksen määräajat verovuosittain

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti