veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset siirtyvät PRH:lle syyskuussa

23.4.2015

PRH käsittelee kaikki kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset syyskuun alusta lähtien. Aiemmin osan ilmoituksista käsitelleet maistraatit ja ELY-keskukset lopettavat kauppa- sekä yhdistysrekisteriasioissa palvelemisen elokuun lopussa. Samalla maistraattien asunto-osakeyhtiötehtävät siirtyvät kokonaisuudessaan Patentti- ja rekisterihallitukselle.

Kaupparekisteri- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset ja asunto-osakeyhtiöasiat hoituvat syyskuun alusta lähtien PRH:n verkkosivuilla, toimitiloissa Helsingissä tai postitse.

Muualla Suomessa asioita voi hoitaa myös Verohallinnon paikallisissa toimipisteissä. Niihin voi jättää ilmoituksia yrityksiä ja yhteisöjä koskevissa asioissa. Ilmoituksia ei kuitenkaan voi maksaa eikä niitä kirjata Verohallinnon toimipisteissä, joten uuden yrityksen Y-tunnusta ei saa heti Verohallinnon toimipisteistä.

Asunto-osakeyhtiöiden asiakirjat siirretään elokuussa PRH:een elokuussa. Siirto saattaa hidastaa asunto-osakeyhtiöiden asioden käsittelyä loppukesällä ja syksyllä.

Kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset ja asunto-osakeyhtiöasiat 1.9.2015 alkaen

Kaupparekisteriasiat

  • Sähköisesti: yritysten yhteystietojen muutokset sekä osakeyhtiön perustaminen ja vastuuhenkilöiden muutokset YTJ:ssä ja sähköinen kaupparekisteriote Virressä.
  • Postitse: Voit postittaa kaupparekisteri-ilmoitukset osoitteella: PRH-Verohallinto, Yritystietojärjestelmä, PL 2000, 00231 Helsinki. 
  • Ohjeistusta asioimisen tueksi: Ohjeet ilmoittamiseen löydät Prh.fi-sivuilta, lisätietoja Kaupparekisterin neuvonta, p. 029 509 5900

Yhdistysrekisteriasiat 

  • Sähköisesti: voit hoitaa kaikki yhdistysrekisteriin liittyvät asiat sähköisesti prh.fi-sivuilla.
  • Postitse: Voit postittaa yhdistysrekisteri-ilmoitukset osoitteella: PRH, yhdistys- ja säätiöasiat, PL 1190, 00101 HELSINKI.
  • Ohjeistusta asioimisen tueksi: Ohjeet ilmoittamiseen löydät Prh.fi-sivuilta, lisätietoja Yhdistysrekisterin neuvonta, p. 029 509 5959.

Asunto-osakeyhtiöasiat

  • Sähköisesti: YTJ:ssä yritysten yhteystietojen muutokset sekä vastuuhenkilöiden muutokset ja Virressä sähköinen kaupparekisteriote.
  • Postitse: Voit postittaa kaupparekisteri-ilmoitukset osoitteella: PRH-Verohallinto, Yritystietojärjestelmä, PL 2000, 00231 Helsinki. 
  • Ohjeistusta asioimisen tueksi: Ohjeet ilmoittamiseen löydät Prh.fi-sivuilta, lisätietoja Kaupparekisterin neuvonta, p. 029 509 5900.

Lisätietoa sähköisestä asioista PRH:n verkkosivuilla

Minna Petäinen

Uutista päivitetty 9.6.2015. Alkuun lisätty maininta: PRH käsittelee kaikki kauppa- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset syyskuun alusta lähtien. Aiemmin osan ilmoituksista käsitelleet maistraatit ja ELY-keskukset lopettavat kauppa- sekä yhdistysrekisteriasioissa palvelemisen elokuun lopussa.

Rahat, verot, työ & eläke, koti