veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Tervetuloa Pohjois- ja Länsi-Irlannin kiertomatkalle huhtikuussa

Tervetuloa Pohjois- ja Länsi-Irlannin kiertomatkalle huhtikuussa
28.12.2018

Vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, lampaita, idyllisiä kyliä ja pubeja. Tätä ja paljon muuta tarjoaa Pohjois- ja Länsi-Irlannin kiertomatka, joka kulkee muun muassa henkeäsalpaavan upeaa Wild Atlantic Way -reittiä pitkin.

Taloustaidon lukijamatka Pohjois- ja Länsi-Irlantiin tehdään 23.–30.4.2019. 

Matkaohjelma

23.4. tiistai matkapäivä               

Finnairin lento Dubliniin klo 16.05–17.20, aikaero -2 h. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä. Kuljetus kentältä suoraan Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin (2 h). Saapuminen hotelliin, majoittuminen ja tervetuloillallinen hotellissa. 

24.4. keskiviikko  Belfastin kaupunkikierros & vierailu Titanic Belfast näyttelyssä

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin. 

Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, suomeksi voidaan sanoa "tulvajoen suu satamassa meren äärellä". Kaupungin läpi virtaa Laganjoki.

Belfastissa on noin 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä.

Kierroksen aikana tutustutaan Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titanic-alus, Lagansiden rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joissa elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat vaikeista ajoista ja alueen historiasta.

Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown -baari, The Waterfront -teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns. Titannic Quarter -kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff -laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa.

Kaiken kaikkiaan Belfast on surullisesta maineestaan huolimatta ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää ristiriitaisia ajatuksia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota.

Titanic Belfast 

Titanic Belfast

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen Belfastiin avattiin maailman suurin Titanic-näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, neitsytmatka ja traaginen uppoaminen.

Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 kerroksessa ja sisältää 9 galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic-aluksen mallisesta rakennuksesta on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Laganjoki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanicaiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi.  

Vierailun jälkeen nautitaan maittava pubilounas (lisämaksusta) viihtyisässä McHughs- pubissa

Kuljetus hotelliin Belfastissa. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti. 

25.4. torstai Antrimin rannikko

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme nauttimaan Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Ajamme kohti pohjoista meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin ja päivän aikana tehdään useita maisemapysähdyksiä.

The Bushmills Distillery -viskimuseon kierroksella tutustutaan Bushmills-viskiin ja maistellaan kuuluisaa viskiä kierroksen päätteeksi. Tislaamon myymälästä voi ostaa Bushmillsin tuotteita ja viskejä. 

Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon.

Giant’s Causeway jättiläisen portaat

Jättiläisen portailta jatketaan matkaa Derryn kuuluisille kaupunkimuureille. Lounas nautitaan sopivassa paikassa päivän aikana (omakustanteisesti). 

Derryn kaupungissa on Irlannin parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit, joiden päällä voi kävellä ja katsella kaupunkia korkealta muurilta. Derryn mielenkiintoisia kaupunginosia on mm. Bogside, joka on katolisten aluetta, ja josta löytyy Pohjois-Irlannin kuuluisia seinämaalauksia.

Matka jatkuu rajan ylitse Donegalin puolelle illaksi. Majoittuminen Inishowen niemimaalla ja illallinen hotellissa. 

26.4. perjantai  Wild Atlantic Way

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivän reitillä Doneglista Sligoon on muinaismonumentteja ja luonnon ihmeitä ja osa reitistä kulkee kuuluisaa Wild Atlantic Way -reittiä pitkin.

Glenveagh National Park on yksi kuudesta Irlannin kansallispuistosta ja sijaitsee Donegalissa. Vuonna 1975 avattu kansallispuisto on noin 16 000 hehtaarin kokoinen alue, joka kattaa Derryveagh Mountains -vuoriston. Täällä on vielä koskematonta luontoa ja villieläimiä. Kansallispuistossa järven rannalla on Glenveagh Castle -linna ja vierailukeskus. Opastettu kierros linnassa.

Omakustanteinen lounas täällä ennen matkan jatkumista. Lounaan jälkeen matkataan Slieve Leaguen kautta Sligoon.

Slieve League on vuori Atlantin rannalla. Täällä Irlannin korkeimmat kallion jyrkänteet  nousevat 601 metrin korkeuteen. Jyrkänteiltä on mahtavat näköalat.

Slieve League

Saapuminen hotelliin Sligossa, majoittuminen ja illallinen.

27.4. lauantai  kohti Galwayn kaupunkia

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Galwayn kaupunkia, matkan varrella on upeita maisemia. Sligon alueella on mahtavat maisemat ja aamupäivän reitti kulkee kauniin Strandhillin hiekkarannan ja Knocknareavuoren kautta.

Strandhillin hiekkaranta

Pysähdys hiekkarannalla ja maisemien ihailua. Alueeseen liittyy paljon tarinoita, ja legendaarisen Queen Maeve kelttikuningattaren hauta on Knockareavuoren huipulla. Knockarealta näkyy kirkkaalla säällä myös Sligon kuuluisalle Benbulbenvuorelle.

Vierailu National Museum of Ireland, Countrylife-museossa. Kansallismuseon maaseudun historiasta kertova museo sijaitsee Castlebarin kaupungin lähellä Turloughissa. Museon alueella on monia mielenkiintoisia osia, mm. vanha kartano, puutarha, muita ulkorakennuksia ja moderni museo, jossa voi tutustua Irlannin maaseudun historiaan ja mm. vanhoihin työtapoihin. Museossa on viihtyisä kahvila ja myymälä. Päivän päätteeksi saavutaan Galwayn kaupunkiin.

Galway on Länsi-Irlannin suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 73 000 asukasta. Kaupungin nimi tuleekin iirin sanasta Gall, joka tarkoittaa vierasta valloittajaa. Kaupunkia kutsutaan myös Heimojen kaupungiksi (the City of the Tribes, Cathair na dTreibheacha). Nimi juontaa juurensa 1300-luvun loppupuolelle, jolloin kaupunkia hallitsi 14 kauppiassukua, jotka tulivat tunnetuksi Galwayn heimoina. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa Galwayssa.

28.4. sunnuntai Connemara

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana retkeillään Connemaran alueella. Connemara on tunnettu upeista suo- ja vuoristoaluista ja maisemat ovat kuvankauniita. Päivän reitti kulkee mm. Twelve Bens ja Maam Turks -vuoristojen maisemissa.

Kylemore Abbey -luostarin rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelisherra, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Myöhemmin benediktiiniläisnunnat ostivat entisen kartanon. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eriväristä marmoria, joista vihreä on Connemaran vihreää marmoria.

Kylemore Abbey -luostari

Luostarissa omakustanteinen lounas. Iltapäivällä vieraillaan Dan O’Haran kotitilalla.

Mielenkiintoisen vierailun aikana tutustutaan 1800-luvulta peräisin olevaan maanviljelijä Dan O'Haran kuuluisaan maataloon ja elämään sen ajan Irlannissa. Dan O'Hara asui vaimonsa ja seitsemän lapsensa kanssa kovin vaatimattomasti, mutta eli onnellista elämää kunnes hänet pakotettiin muuttamaan pois Irlannista, sillä hänellä ei ollut varaa maksaa maatilaansa. Paluu Galwayn kaupunkiin ja yhteinen illallinen hotellissa.  

29.4. maanantai Burrenin alue

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana retkeillään Burrenin alueella, joka on maailmankuulu luonnonihmeistään. Päivän retki kulkee Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Burrenin nimi tulee iirin kielisestä nimestä, joka tarkoittaa kivistä paikkaa. Burrenin kalliot ovat saaneet muotonsa aikoinaan jääkauden aikana. Luonnonsuojelualueella tavataan monia erikoisia kasveja. Matkan varrella on useita maisemapysähdyksiä. 

Burrenin kalliot

Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan huippu-kohdista. Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen 210 metrin korkeudesta. Jyrkänteet ovat noin 8 kilometrin pituiset. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille, ja kirkkaalla säällä näkee Araninsaarille saakka.

Moherin kallioilta matka jatkuu Burrenin serpentiinitietä Poulnabrone Dolmen hautakivien kautta takaisin tuttuun Galwayn kaupunkiin.

Moherin kalliot

Päivän aikana omakustanteinen lounas. 

Galwayhin saavuttaessa oppaan johdolla kävelykierros Galwayn keskustassa, jonka jälkeen vapaata aikaa tutustua Galwayhin. Majoittuminen hotellissa Galwayssa.

30.4. tiistai Dublinin kaupunkikierros ja kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dubliniin, jossa kaupunkikierros. Tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään.

Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO-pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Yhteinen jäähyväislounas Brazen Head -pubissa. Brazen Head on Irlannin vanhin pubi, joka perustettiin normannien tultua Irlantiin 1100-luvulla. Pubissa on erinomainen tunnelma ja tarjolla on maukasta pubiruokaa. Sijainti Liffeyjoen rannalla, kaupungin keskustassa lähellä Guinnessin panimoa. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin klo 18.05–23.05.    

Lennot

AY 1385 23.4.2019 Helsinki–Dublin 16.05–17.20

AY 1386 30.4.2019 Dublin–Helsinki 18.05–23.05

Majoitus

BELFAST 23.–25.04.2019, 2 yötä

Ibis Belfast City Centre 3*

100 Castle Street, Belfast BT1 1HF, Northern Ireland, UK,

Moderni Ibis Belfast City Centre Hotel sijaitsee Belfastin ydinkeskustassa lähellä pubeja, ravintoloita ja kauppoja. Hotellissa on 124 huonetta. Kaikista huoneista löytyy hiustenkuivaaja, taulu TV, puhelin, radio, sekä wifi-yhteys. Hotellin yläkerroksista on upeat maisemat Belfastin ylle.

Hotellin tiloissa toimii Le Restaurant -ravintola ja Lobby Bar.  

INISHOWEN 25.– 26.04.2019, 1 yö

Inishowen Gateway Hotel 3*

Buncrana, Inishowen, Co Donegal

Inishowen Gateway -hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli Inishowen niemimaalla Donegalissa.

Hotelli sijaitsee meren rannalla karun kauniilla niemimaalla vain 15–20 minuutin ajomatkan päässä Derrystä ja noin puolen tunnin ajomatkan päässä Letterkennyn kaupungista.

Hotellissa on 80 tilavaa makuuhuonetta, jotka on sisustettu tyylikkäästi. Huoneissa on amme / suihku, puhelin, tv, huippunopea wifi, teenkeittovälineet, kahvinkeittovälineet ja hiustenkuivain.

Hotellissa on vapaa-ajan keskus, jossa on 20 metrin uima-allas, poreallas, höyryhuone, sauna ja Seagrass Spa & Wellbeing Centre -kylpylä. Peninsula Restaurant -ravintola tarjoaa maukkaan menun ja upeat maisemat Lough Swilly -lahdelle. Lough View -baarissa on iltaisin usein elävää musiikkia. 

SLIGO  26.–27.04.2019, 1 yö

Sligo City Hotel 3*

Quay Street, Co. Sligo

Sligo City Hotel sijaitsee aivan Sligon keskustassa, parhaiden ostosmahdollisuuksien, nähtävyyksien ja illanviettopaikkojen keskellä. Hotellissa on 58 hyvin varusteltua huonetta, joissa kylpyhuoneessa amme ja suihku, puhelin, tv, nettiyhteys, teenkeittovälineet, kahvinkeittovälineet, housuprässi, hiustenkuivain ja silitysvälineet.

Hotellin yleisissä tiloissa on The Quays Bar and Restaurant -ravintolabaari, jossa tarjoillaan korkealuokkainen menu. Ravintolassa tarjoillaan aamiainen, lounas sekä illallinen. Hotellissa on useita kokoustiloja niin pienille kuin suuremmillekin kokousryhmille. 

GALWAY  27.–30.04.2019, 3 yötä

Maldron Hotel Oranmore 3*

Oranmore, Galway

Maldron Hotel Galway sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Galwayn keskustasta ja vain lyhyen kävelymatkan päässä Oranmoren kylästä. Hotellissa on 113 tilavaa ja valoisaa huonetta, jotka on varustettu tasokkaasti. Huoneissa kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, housuprässi ja silitysvälineet, internet-yhteys, sekä teen/kahvinkeittovälineet.

Hotellin modernissa Stir-ravintolassa tarjoillaan erityisesti kasvis- ja kala-annoksia. Ravintolassa tarjoillaan aamupalaa, lounasta sekä illallista.

Viihtyisässä Q Bar & Stir Café -baarissa on kattavan juomavalikoiman lisäksi erinomainen baarimenu. Hotellissa on kuusi korkeatasoisesti varusteltua kokoustilaa. Hotellin yhteydessä lisäksi vapaa-ajan keskus, jossa on monipuolinen allasosasto, sauna sekä kuntosali. 

Tervetuloa Taloustaidon lukijamatkalle Pohjois- ja Länsi - Irlannin kiertomatkalle 23.–30.4.2019 

Matkakohde Pohjois- ja Länsi-Irlanti  

Matkan ajankohta 23.–30.4.2019

Matkan hinta 1 545 € / Taloustaidon lukijoille, 1 595 € / muille

Yhden hengen huoneen lisä 300 € /hlö

Ilman huonekaveria matkustavan tulee ottaa yhden hengen huone.

Matkan hintaan sisältyy                    

  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Dublin-Helsinki veroineen
  • 7 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa runsaine aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsyt
  • 6 x illallinen ruokajuomineen (viini/olut/holiton)
  • suomenkielinen paikallisopas koko matkan ajan Irlannissa
  • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta                 

  • muut mahdolliset palvelut

Lisätietoja ja varaukset: verkkokaupassa www.kontiki.fi,ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                           

Hinnat perustuvat 12.12.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. 1 EUR=0,86 GBP. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme.

 

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.