veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Lukijamatkat: Keväinen Japani ja Etelä-Korea kutsuvat maaliskuussa

Lukijamatkat: Keväinen Japani ja Etelä-Korea kutsuvat maaliskuussa
11.9.2018

Tervetuloa kevätmatkalle kirsikankukkajuhlan, hanamin, aikaan 22.–31.3.2019. Taloustaidon lukijamatkalla tutustutaan Japanin Osakaan, Kiotoon ja Tokioon ja Etelä-Korean Busaniin ja Souliin.

Matkanjohtajana toimii suomalainen Japanin-tuntija Henri Hirvenoja. Taloustaito-lehden lukat saavat 50 euron alennuksen matkan hinnasta. 

Matkaohjelma

22.3. perjantai

Kokoontuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalla matkanjohtaja Henri Hirvenojan kanssa. Finnairin lento Helsingistä Osakaan 17.35, yön yli lento. 

23.3. lauantai | Osaka

Saapuminen Osakaan klo 10.00 (aikaero on + 7 h). Saapumisen jälkeen lähdemme kaupunkikiertoajelulle Osakaan oppaamme Henri Hirvenojan johdolla. Näemme mm. vuonna 1583 valmistuneen Osakan linnan ja The Floating Garden Observatoryn. Se on kahden pilvenpiirtäjän välissä 170 mn korkeudessa leijuva näköalasilta, jolta pääsee nauttimaan upeista maisemista esteettömästi yli Osakan. 

Yhteinen tervetulolounas. Ajo (matka kestää noin tunnin) bussilla Kiotoon, jossa majoittuminen ja lepoaikaa. 

24.3. sunnuntai | Kioto

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kioton kaupunkikiertoajelulle. Fushimi Inari-Taisha on tärkeimpiä Kioton shinto-pyhäköitä. Pyhäkön alueella on noin 10 000 punaista torii-porttia ja lukuisia kettupatsaita. Inari on shintolaisuudessa riisin ja saken jumala ja kettujen uskotaan olevan Inarin sanansaattajia. Pyhäkköä pidetään Kioton vaikuttavimpana nähtävyytenä.

UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva Kinkakujin-temppeli tunnetaan myös nimellä Kultaisen Paviljongin -temppeli, ja se on peräisin Muromachi-ajalta. Yhteinen lounas. Seuraavassa kohteessamme Ryoanjissa on Japanin kuuluisin kivipuutarha. Nijon-linnan ja -palatsin arkkitehtuuri ja kaunis puutarha ihastuttavat. Kävelykierros ja Cultural show Gionin kaupunginosassa, joka tunnetaan erityisesti geishakortteleistaan. Kuljetus hotelliin. 

25.3. maanantai | Tokio

Aamiaisen jälkeen siirtyminen kävellen (noin 5 minuutin kävelymatka) Kioton juna-asemalle, josta lähdemme luotijunalla Tokioon (matkatavarat toimitetaan junaan erikseen). Matka-aika noin 2 tuntia. Tutustumme maailman suurimpaan kaupunkiin kaupunkikiertoajelulla.

Sensoji on Tokion vanhin ja vaikuttavin temppeli, alkuperäinen päähalli valmistui vuonna 645. Temppeli tuhoutui vuoden 1945 ilmapommituksissa ja on kokonaan rekonstruoitu. Nakamisen ostoskadut ovat otollisia esimerkiksi matkamuistojen hankintaan. Yhteinen lounas. Meiji on shintolainen pyhäkkö vuodelta 1920, ja se on omistettu keisari Meijille ja keisarinna Shokenille. Valtaisalla alueella on puistoja, rakennuksia ja sumopainijatkin esiintyvät täällä. Japanilaisille pyhäkkö on sekä hengellinen levähdyspaikka että virkistävä keidas suurkaupungin vilinässä.

Harajukun kaupunginosassa voi nähdä nuoria cosplay-asuissaan. Omotesandon ostoskatua kutsutaan Tokion Champs-Elyseeksi. Täältä löytyy korkeatasoisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. 

26.3. tiistai | Tokio

Aamiaisen jälkeen jatkamme Tokioon tutustumista oppaan kanssa bussilla. Ensimmäinen pysähdyksemme on Tokyo Metropolitan Government Building, jonka näköalatasanteelta pääsemme ihastelemaan Tokiota yli 200 metrin korkeudessa.

Imperial Palace on Japanin keisarin asunto, ja sitä reunustaa laaja puistomainen aukio. Palatsiin vievä Nijubashi Bridge on yksi Japanin tunnetuimmista silloista. Yhteinen lounas. Ginza on elegantti ostosalue, josta löydät kaupungin hienoimmat tavaratalot, putiikit ja ravintolat.

Vapaa-aikaa tai paluukuljetus hotelliin. Suosittelemme esimerkiksi käymistä kaupungin tunnetuimmassa maamerkissä, vuonna 1958 valmistuneessa Tokio Towerissa. Tokio Tower kurkottelee 333 metrin korkeuteen ja päihittää  korkeudessa Pariisin Eiffel-tornin 13 metrillä. Näköalatasanteelta aukeaa mahtavat maisemat Tokioon.          

27.3. keskiviikko | Busan, Etelä-Korea

Aikaisen aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja lähdetään Tokion lentokentälle, josta lento Busaniin Japan Airlinesilla klo 10.35. Kuljetus hotelliimme, joka sijaitsee kuuluisalla Haeundaen rannalla. Yhteinen lounas ja tutustuminen Haeundaen ranta-alueeseen. Ilta vapaata aikaa vaikkapa piipahdukseen kaupungin monista kylpylöistä.

28.3. torstai | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Geumjeongsan-vuorella sijaitsevaan Beomosanin temppeliin. Yli tuhat vuotta sitten perustettu temppeli on täysin syystä yksi Busanin suosituimmista nähtävyyksistä varsinkin keväällä kauniin miljöönsä vuoksi.

Matkamme jatkuu Gamcheonin kulttuurikylään, jossa pääsemme ihastelemaan värikkäästi maalattuja taloja ja ainutlaatuista taidetta. Yhteisen lounaan jälkeen kierroksemme päättyy Gukjen markkinoille, jotka ovat yhdet Korean suurimmista markkinoista. Tämän jälkeen kuljetus juna-asemalle ja vajaan kolmen tunnin junamatka Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Kuljetus hotelliimme ja majoittuminen. 

29.3. perjantai | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Souliin, yhteen maailman suurimmista kaupungeista. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Gyeongbokgungin palatsi. Se on suurin ja merkittävin Joseon-dynastian rakennuttama palatsi, ja se on yksi dynastian viidestä suuresta palatsista. Palatsi rakennettiin vuonna 1395.

Matka jatkuu idylliseen Bukchon Hanokin -kylään, jossa saamme hyvän käsityksen siitä, mitä elämä oli Koreassa 600 vuotta sitten. Gwangjangin torilla pääsemme herkuttelemaan katuruokakojujen paikallisia erikoisuuksia. Päivän päätteeksi nousemme Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta aukeavat uskomattomat näkymät yli kaupungin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. 

30.3. lauantai | Vapaapäivä Soul

Aamiaisen jälkeen vapaapäivä Soulissa tai vaihtoehtoisesti lisämaksullinen retki Koreoiden väliselle demilitarisoidulle vyöhykkeelle. DMZ on noin neljä kilometriä leveä vyöhyke rajan molemmin puolin. Vierailun aikana on mahdollisuus nähdä esimerkiksi Imjingakin puisto, The Bridge of Freedom, kuuluisa 3rd Tunnel ja Doran observatoriosta on mahdollista vilkaista pohjoiselle puolelle. Illalla yhteinen matkan päätösillallinen. 

Sunnuntai 31.3.2019

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja kotimatka alkaa. Helsinkiin saavumme klo 13.55. 

Lentoaikataulut

AY 077 22.3.2019    Helsinki–Osaka  klo 17.35–10.00 +1

JL 957  27.3.2019    Tokio–Busan     klo 10.35–13.05

AY 042 31.3.2019    Seoul–Helsinki   klo 10.20–13.55

VARAUKSET Kontikin verkkokaupassa, sähköpostitse tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Tervetuloa Taloustaidon lukijamatkalle keväiseen Japaniin ja Etelä-Koreaan 22.–31.3.2019

 • Matkakohde Japani ja Etelä-Korea
 • Matkan ajankohta 22.–31.3.2019 (pe-su)
 • Matkan hinta 4 350 e/hlö Taloustaidon lukijat, 4 400 e / muut

 Matkan hintaan sisältyy                    

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Osaka/Soul–Helsinki veroineen
 • Japan Airlinesin suora lento Tokio–Busan veroineen
 • junamatkat Kioto–Tokio ja Busan–Soul turistiluokassa
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset
 • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
 • matkaohjelman mukaiset ateriat (6 x lounas, Gwangjangin torilla maistelut ja päätösillallinen)
 • sisäänpääsymaksut kohteisiin
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 500 e
 • ruokajuomat
 • lisämaksullinen retki Koreoiden väliselle demilitarisoidulle vyöhykkeelle

Majoitus

23.–25.3. New Miyako Hotel**** 2 yötä

17, Nishikujo-Inmachi Minami-ku, Kyoto 601-8412

Hyvätasoinen hotelli sijaitsee aivan Kioton aseman edessä. Hotellissa on 988 huonetta, joissa wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv, ilmastointi, Wi-Fi, jääkaappi, vedenkeitin ja hiustenkuivaaja. 

25.–27.3. Keio Plaza Hotel Tokyo****    2 yötä

2-2-1 Nishi-Shinjuku,  Shinjuku-Ku, Tokyo 160-8330

Erittäin korkeatasoinen 47-kerroksinen hotelli sijaitsee Shinjukun pilvenpiirtäjäalueella.  Hotellissa on mm. 21 ruokailupaikkaa, kuntosali, ulkouima-allas ja päivittäistavaramyymälä. Hotellihuoneista on upeat näkymät pilvenpiirtäjien värittämään Shinjukuun. Huoneissa on wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv satelliittikanavilla, ilmastointi, Wi-Fi, turvalokero, jääkaappi, vedenkeitin, minibaari, hiustenkuivaaja, kylpytakit ja -tossut. 

27.-28.3. Haeundae Grand Busan **** 1 yö

217, Haeundaehaebyeon-ro, Haeundae-Gu, Busan 

Korkeatasoinen hotelli loistavalla sijainnilla Haeundae rannan ja Songrim puiston vieressä.  Hotellissa on ravintola, leipomo, bistro, aulabaari, kuntosali ja uima-allas. Huoneissa on wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv satelliittikanavilla, vedenkeitin ja minibaari. 

28.-31.3. L7 Myeongdong **** 3 yötä

137 Toegye-ro, Chungmuro 2(i)-ga, Jung-gu, Seoul 

Erittäin hyvätasoinen hotelli vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Myeongdongin metroasemalta. Hotellissa on ravintola, baari ja jalkakylpylä. Huoneissa on TV satelliittikanavilla, puhelin, tallelokero, jääkaappi, hiustenkuivaaja, ilmastointi, ilmainen WiFi yhteys, kylpytakki ja kylpytossut.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat 4.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin (1 JPY = 0,01 e) Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme.

 

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.