veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Taloustaidon lukijamatka: Tervetuloa viinimatkalle Sloveniaan, Itävaltaan ja Unkariin lokakuussa

Taloustaidon lukijamatka: Tervetuloa viinimatkalle Sloveniaan, Itävaltaan ja Unkariin lokakuussa
29.3.2019

Tervetuloa mukaan elämykselliselle kolmen maan viinimatkalle Sloveniaan, Itävaltaan ja Unkariin 2.10.–7.10.2019! 

Sloveniassa tutustumme Dolenjskan laaksoon, jossa tapaamme yhden Slovenian tunnetuimmista viinintekijöistä sekä matkaamme Jeruzalemin viinitielle. Sloveniassa viiniä on tehty jo roomalaisaikoina ja se on tärkeä elinkeino. Ormozin kylässä tutustumme korkeatasoiseen viininviljelyyn.

Viiniköynnökset

 

Matka jatkuu Länsi-Unkarin kylpyläkaupunkiin Sárváriin. Hotellin kylpylässä rentoutuu sekä keho että sielu. Tällä matkalla retkeilemme myös Neusiedler-järven rannalla Itävallan puolella sijaitsevaan Illmitziin,jossa vierailemme kuuluisan viinintekijä Willi Opitzilin viinitilalla. Lopuksi matkaamme Etyekin kylään, Unkarin Toscanaan ja risteilemme Tonavalla, jonka aikana näemme Budapestin kauneimmat osat.

Matkaohjelma

2.10. keskiviikko | Matkapäivä, Ljubljana

Finnairin lento Ljubljanaan klo 8.40-10.20. Paikan päällä meitä on vastassa suomenkielinen paikallisopas ja tilausajobussi. Kuljetus Ljubljanan keskustaan, jossa kävelykierros. Tutuiksi tulevat vanhan kaupungin arkkitehtoniset mestarityöt, upeat kirkot ja aukiot ja silloista kauneimmat:  Lohikäärmeen silta sekä Kolmoissilta.

Ljublanica-jokea reunustavat puistokäytävät torikojuineen, ravintoloineen ja katukahviloineen houkuttelevat nauttimaan ilmapiiristä ja kupillisesta hyvää kahvia. Retken aikana kolmen ruokalajin tervetulolounas.

Majoittuminen keskustassa olevaan City hotel Ljubljanaan. Ilta vapaata aikaa.

3.10. torstai | Dolenjskan laakso, Slovenia

Aamiaisen jälkeen nousemme tilausbussiin ja matkaamme Dolenjskan laaksoon. Tutustumme Slovenian vanhimpiin kirkkoihin ja erikoiseen ulkoilmamuseoon. Nousemme ”Taivaaseen”- kukkulan laelle ja voimme kokea, mistä nimi johtuu.

Nautimme lounaan viinilasillisen kera maalaistilalla. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laaksoon, jossa tapaamme yhden Slovanian tunnetuimmista viinintekijöistä. Lontoon maailmankuulujen Decanter-messujen palkinto toi Frelihin viinikellarin viinin maailmankartalle vuonna 2017.

Tällä alueella viljellään Cvicek-viiniä, joka on Italian Chiantin rinnalla ainoa viini, joka valmistetaan sekä punaisista että valkoisista rypäleistä. Tutustumme viininvalmistukseen ja maistelemme Decanterin viinejä sekä palkinnon saanutta kuohuviiniä. Iltapäivällä paluu Ljubljanaan.  

4.10. perjantai | Jeruzalem, Slovenia ja Sárvár, Unkari

Aamiaisen jälkeen lähdemme Jeruzalemiin ja matkaamme Jeruzalemin viinitielle, (noin 170 km). Sloveniassa viiniä on tehty jo roomalaisaikoina ja se on tärkeä elinkeino. Ormozin kylässä tutustumme korkeatasoiseen viininviljelyyn. Lounas ja viininmaistiaiset.

Park Inn by Radisson Sárvár-kylpylähotelli

 

Legendan mukaan ristiretkeilijät pysähtyivät alueella matkallaan Pyhälle Maalle. Vaikuttuneina alueen kauneudesta, erinomaisista viineistä, ruoasta ja ihmisten ystävällisyydestä he totesivat, että paikan täytyi olla heidän etsimänsä ”oikea Jerusalem” ja jäivät niille sijoilleen lopullisesti.

Ormož puolestaan on viereinen, postikorttimaisen kaunis muinainen kylä. Nimi viittaa jyrkkiin rinteisiin, jotka leimaavat alueen maisemaa ja joilla talon viiniköynnösrivistöt kiemurtelevat.

Matka jatkuu Länsi-Unkarin kylpyläkaupunkiin, Sárváriin (noin 127 km), jossa majoittuminen Park Inn by Radisson Sárvár-kylpylähotelliin. Hotellin kylpylässä rentoutuu sekä sielu että keho. Päivällinen noutopöydästä hotellissa. 

5.10. lauantai | Hemmottelua kylpylähotellissa ja retki Illmitziin, Itävaltaan

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä pyhitetään rentoutumiselle thermaalialtailla ja halutessa myös lisämaksullisille hemmottelupalveluille.

Lähdemme retkelle bussilla Itävallan ja Unkarin rajalle. Nousemme laivaan ja risteilemme Neusiedler-järvellä, josta osa kuuluu Unkariin ja osa Itävaltaan.

Risteilyn jälkeen tapaaminen Willi Opitzin kanssa Itävallan puolella olevassa Ilmitzin-kylässä, jonka  viinialueilta 8 hehtaaria kuuluu viinintekijä Willi Opitzille. Tilalla nautimme gourmet-lounaan, kuulemme tilan toiminnasta sekä maistelemme viinejä jotka isäntä tekee seuraavan ajatuksen mukaan: Das Leben ist zu kurz um schlechtein Wein zu trinken eli Elämä on liian lyhyt juoda huonoa viiniä. 

Willi Opitz on kuuluisa viininviljelijä ja formulatähtien hovihankkija. Sekä Mika Häkkinen että Kimi Räikkönen ovat hänen vakiovieraitansa. Willin viinejä on nautittu myös Valkoisessa talossa. Vierailun jälkeen palaamme takaisin Sárváriin. Päivällinen noutopöydästä hotellissa.         

6.10. sunnuntai | Etyekin kylä ja Budapest

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Unkarin pääkaupunkia Budapestiä (noin 200 km, ajoaika noin 3 tuntia). Matkaamme suoraan Etyekin kylään, Unkarin Toscanaan,  jonka lähialueet kuuluvat Unkarin nuorimpiin viinialueisiin.

Budapest

 

Viininmaistajaispaikka on 1994 perustettu Kálnan viinintuottaja. Kuohuviinikellarissa maistelemme lasillisen kuohuvaa ja pientä suolaista kuunnellen viinin valmistuksesta. Nautimme autenttisesta tunnelmasta 1850-luvulta olevassa aidossa Etyekin viinikellarissa, jossa lounas ja viininmaistajaiset. Iltapäivällä vajaan tunnin ajomatka Budapestiin, jossa majoittuminen Mercure Korona-keskustahotelliin. 

Illalla teemme oppaan johdolla kävelyretken  keskustan laivasatamaan ja lähdemme runsaan tunnin mittaiselle Tonavan risteilylle, jonka aikana näemme Budapestin kauneimmat osat. Laivamme kiertelee Margit– saarta, matkalla näemme kauniita maisemia ja kuulokkeista kuulemme suomenkielisen selostuksen nähtävyyksistä. Risteilyn jälkeen kävely takaisin hotelliin.  

7.10. maanantai | Paluumatka Helsinkiin

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle ja kotimatka alkaa. Finnairin suora lento Helsinkiin klo 11.40-15.00. 

Majoitus 

City Hotel Lubljana *** Dalmatinova 15, SI-1000 Ljubljana

Peruskorjattu hotelli sijaitsee ydinkeskustassa lyhyen kävelymatkan päässä vanhan kaupungin keskusaukiolta. 220 huonetta, joissa suihku ja wc, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin, internet-yhteys, huonekohtainen tallelokero ja kattotuuletin. Hotellissa aamiaishuone-ravintola, aulabaari, pieni kirjasto ja kokoustila.

Hotel Park Inn by Radisson Sárvár Resort&Spa **** Vadkert utca 4, H-9600 Sárvár

Moderni ja nuorekas kylpylähotelli yhdistettynä käytävällä Sárvárin terveyskylpylään. Vuonna 2006 rakennetussa minimalistisessa design-hotellissa on 223 raikkaasti sisustettua huonetta, suurimmassa osassa parveke.

Huoneissa suihku, wc, hiustenkuivaaja, kylpytakki, taulu-TV, radio, tallelokero, WIFI, ilmastointi ja minibaari. Esteetön ja savuton hotelli. La Caraffa-ravintola, Graffiti-aulabaari, kokoustilat ja lahjatavaramyymälä. Huonehintaan sisältyy terveyskylpylän päivittäinen käyttö ja internet. 

Hotelli Mercure Korona **** Kecskeméti u.14, H-1053 Budapest
Hotel Korona Mercure sijaitsee erinomaisella paikalla Pestin puolella ydinkeskustassa vastapäätä kansallismuseota, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Tonava-joesta, kauppahallista ja Váci utca-kävelykadulta.

Hotellin edessä metro-, bussi- ja raitiovaunupysäkit. Moderneja huoneita 424, joissa kylpy tai suihku, wc, hiustenkuivaaja, taulu-TV, puhelin, minibaari, ilmastointi, maksuton WIFI ja äänieristetyt ikkunat. Hotellissa ovat Tokaj ja Villány-ravintolat, Bridge ja My Bar, kokoustilat, lämmitetty sisäauima-allas, sauna, hierontapalvelut ja matka-muistomyymälä.

Matkakohde Slovenia, Itävalta, Unkari

Matkan ajankohta 2.-7.10.2019 (ke-ma)

Matkan hinta 1 445 €/hlö/h2 Taloustaidon lukijoille, 1 495 € muille

Matkan hintaan sisältyy

  • Finnairin lento Helsinki–Ljubljana/Budapest–Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ateriat: 5 x lounas ja 1 x illallinen ruokajuomineen (viini/olut/holiton)
  • 4 x viininmaistiaiset asiantuntijan johdolla englanniksi
  • kävelykierros Ljubljanassa, iltaristeily Tonavalla Budapestissä
  • suomea puhuvan oppaan palvelut kohteessa
  • toimisto- ja palvelumaksut.

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 325 €
  • muut mahdolliset palvelut.

Ilmoittautumiset Verkkokaupassa. Varauksen voi tehdä myös sähkö-postitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi pal-veluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20 hlöä. Hinnat perustuvat tammikuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Tutustu erityisehtoihin

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.